
Στα «πράσα» πιάστηκαν σήμερα (30/04) δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης από υπαλλήλους της Βουλής, καθώς προσπάθησαν να τραβήξουν φωτογραφίες από το υλικό της δικογραφίας για την υπόθεση των Τεμπών με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Οι εν λόγω βουλευτές είχαν εισέλθει στην αίθουσα 168 «Παύλος Μπακογιάννης» προκειμένου να μελετήσουν το υλικό της δικογραφίας, έχοντας δικαίωμα μόνο για σημειώσεις και όχι για να πάρουν αντίγραφο.
Όταν έγινε αντιληπτό από τους υπαλλήλους της Βουλής ότι είχαν πάρει τα κινητά στα χέρια τους και προσπαθούσαν να φωτογραφίσουν τις σελίδες της δικογραφίας, προκλήθηκε αναστάτωση. Στους δύο βουλευτές έγιναν αυστηρές συστάσεις να μην το επαναλάβουν και να κατεβάσουν αμέσως τα κινητά τους.
Σε ό,τι αφορά τον όγκο της δικογραφίας, οι περισσότεροι εκτιμούν πως περιλαμβάνει περισσότερες από 60.000 σελίδες, ενώ, βουλευτής που βρέθηκε στην αίθουσα 168, έκανε λόγο για τουλάχιστον 90.000 σελίδες.
Αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι είναι αδύνατο να προχωρήσουν σε ασφαλή εκτίμηση, καθώς θα έπρεπε να ανοίξουν ένα προς ένα τα συνολικώς 59.000 αρχεία της δικογραφίας.