Βουλή: Ξεκινά η αντιπαράθεση για τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ

Στο «πεδίο» της Βουλής έρχεται η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από σήμερα, Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022. Το μεσημέρι, στις 13:00, αναμένεται να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να προγραμματιστεί η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Η συζήτηση στην Βουλή για την υπόθεση της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, αλλά και της απόπειρας παρακολούθησής του μέσω του παράνομου λογισμικού predator, εκτιμάται ότι θα ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη τις επόμενες ημέρες και την «μάχη» να κορυφώνεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ακόμη και πριν από την προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ώστε να κληθούν για εξηγήσεις ο τέως διοικητής της ΕΥΠ και οι συναρμόδιοι υπουργοί. Από την πλευρά της, η κυβερνητική πλειοψηφία επιδιώκει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών να αφορά τον διορισμό του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, προκειμένου να εγκρίνει και η Βουλή τον διορισμό.

Ως προς τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αναμένεται να προγραμματισθεί στο διάστημα από την ερχόμενη Τετάρτη έως την Παρασκευή. Η σχετική ανακοίνωση θα γίνει μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Σε επόμενο χρόνο, το ζήτημα που αναμένεται να απασχολήσει την Βουλή είναι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των παρακολουθήσεων, όπως είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και είχε εξαρχής συμφωνήσει η κυβέρνηση. Στο επίκεντρο θα τεθεί το «καυτό» ζήτημα της επέκτασης της έρευνας σε βάθος χρόνου -δηλαδή να μην αφορά μόνο την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά να φθάσει έως το 2012.

Recommended For You

About the Author: efoni