Βουλή: «Μετωπική» Μητσοτάκη-Τσίπρα για τον κορονοϊό

Βουλή: Ανέβηκαν οι τόνοι στην συνεδρίαση της Βουλής το βράδυ της Δευτέρας (07/09) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να εξαπολύουν εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς για το θέμα της μάσκας στα σχολεία.

«Καταλαβαίνω, ότι δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα παιδί 6, 7, 8 ετών να φορά συνέχεια τη μάσκα. Δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε κάποιο παιδί επειδή δεν φορά τη μάσκα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Βουλή: «Αδικείτε μια μεγάλη προσπάθεια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την κριτική που δέχθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία, επιμένοντας ότι η χώρα μας τα κατάφερε καλύτερα από άλλες χώρες και κατά τον πρώτο αλλά και τον δεύτερο κύκλο της πανδημίας.

“Αδικείτε μια μεγάλη προσπάθεια, η μαύρη εικόνα που παρουσιάζετε αδικεί τη χώρα”, είπε προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ζήτησε να μην ακυρώνουν μια συνολική προσπάθεια.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με δριμύτητα στον Γιάνη Βαρουφάκη για τη φράση του ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε χρεοδουλοπαροικία. “Δεν σας επιτρέπω πάνω στην υγειονομική κρίση να λέτε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης έγιναν με γνώμονα τα συμφέροντα κι όχι την υγεία των πολιτών”, είπε σε υψηλούς τόνους και χαρακτήρισε αδιανόητες τις καταγγελίες του. Χαρακτήρισε άκρως προβληματικό βουλευτής ή αρχηγός κόμματος να αναφέρεται στην Ελλάδα ως χρεοδουλοπαροικία και έκανε λόγο για τις τεράστιες ευθύνες του στο πρώτο εξάμηνο του 2015. “Αν είχε εισακουστεί θα είχαμε φύγει από το ευρώ και η Ελλάδα θα ήταν χρεοδουλοπαροικία”, είπε και του συνέστησε όταν αναφέρεται σε ανθρώπινες ζωές να είναι πιο προσεχτικός.

Στρέφοντας τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε στον χαρακτηρισμό ότι είναι “πολιτικός απατεώνας”. Ειδικότερα σε ότι αφορά στο άνοιγμα του τουρισμού για το οποίο δε΄χθηκε κριτική από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκε δηλώσεις ότι τον Μάιο ζητούσε να ανοίξει ο τουρισμός γιατί καταστρέφεται ο κλάδος και οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία. “Και μετά λέτε εμένα πολιτικό απατεώνα”, είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτήρισε ανεπίτρεπτες ανακρίβειες αναφορές της Φώφης Γεννήματα για τα τεστ που γίνονται. “Είπατε ότι μειώθηκαν τα τεστ, αλλά δεν μειώθηκαν, αυξήθηκαν, φτάσαμε μέχρι και 17.000 την ημέρα”, είπε και σημείωσε ότι για αυτό τον λόγο εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα.

Μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Κράτος και στον πολίτη
Νωρίτερα παίρνοντας τον λόγο ο πρωθυπουργός είπε ότι η ελληνική Πολιτεία απευθύνθηκε με ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες. Οικοδομήθηκε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Κράτος και στον πολίτη και η Ελλάδα έγινε παράδειγμα για την άμυνα που επέδειξε απέναντι στον κορονοϊό.

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε παράκληση στην αντιπολίτευση να μην επιτρέψουν στους εαυτούς τους να μετατραπεί η συζήτηση σε μια άγονη κομματική διαμάχη. «Κοινός μας στόχος είναι η προστασία της ζωής και η διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας», είπε.

«Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι οι αποφάσεις παίρνονται με βάση τα πορίσματα της επιστήμης και οι συνθήκες είναι σύνθετες και δυναμικές», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε στους αρνητές της μάσκας και μίλησε για μικρές μειοψηφίες ανορθολογισμού που αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Η μάσκα είναι το πιο σίγουρο και αποδεδειγμένο μέσο για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Βουλή: Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε Κυβέρνηση

Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πανδημία του κορονοϊού.

«Βρισκόμαστε πάντοτε στο πλευρό της επιστήμης. Ασκούμε όμως κριτική. Η βασική κριτική που σας ασκήσαμε σήμερα μεταξύ άλλων ήταν στο άνοιγμα του τουρισμού. Σας ασκήσαμε κριτική για τι δεν κάνατε αυτό που κάνατε στον Προμαχώνα. Διότι αυξήσατε 85% την πληρότητα στα πλοία, την περίοδο που ήταν εμφανής η πορεία της πανδημίας, γιατί δεν αποσυμφορήσατε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και για το άνοιγμα των σχολείων.Δεν είμαστε αντίθετοι στο άνοιγμα των σχολείων.Σας ασκήσαμε κριτική γιατί ανοίξατε τον Μάιο τα σχολεία για 20 μέρες».

Και συνέχισε σε παρόμοιους τόνους: «Και η επιστήμη στην υπηρεσία της πολιτικής σκοπιμότητας πάει πολύ. Σας ζητώ εδώ να μας δώσετε τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιστημονικής επιτροπής. Εγώ διαψεύδω ευθέως ότι οι ειδικοί και οι επιστήμονες σας κάνανε τέτοιες προτάσεις. Εν πάσει περιπτώση εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις». Σε ό,τι αφορά τα τεστ, κατηγόρησε την κυβέρνηση δεν διεκδίκησε από την ΕΕ ένα ευρωπαϊκό πρωτόκολλο. «Μάλλον ο στόχος ήταν να σπρώξετε τον κόσμο σε συγκεκριμένα κέντρα στον ιδιωτικό τομέα», είπε.

Recommended For You

About the Author: efoni