Βορίδης : Στον ΔΕΔΔΗΕ πρωτίστως η ευθύνη- Tο 90% των ζημιών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τα μεσάνυχτα. 

Στα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Μήδεια«» στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση της χώρας αφήνοντας χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ, που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, θα έπρεπε να είχε δράσει προληπτικά ώστε να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα, ωστόσο υπογράμμισε ότι ήταν μια πρωτοφανής κακοκαιρία που είχε να συμβεί στην Ελλάδα από το 2003.

«Η ευθύνη βρίσκεται πρωτίστως και κυρίως σε αυτόν που έχει τη συντήρηση του δικτύου. Έπρεπε λοιπόν ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει ενεργήσει έτσι ώστε να κόψει τα δέντρα και τα κλαδιά που έπρεπε για να προφτάσει μια κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 18 χρόνια. Αν αυτό είναι που καταλογίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, τότε πράγματι αυτό να του το καταλογίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Πρόσθεσε δε ότι στη Βόρεια Ελλάδα που αυτά τα καιρικά φαινόμενα είναι πιο συχνά, δεν καταγράφονται τέτοια περιστατικά, γιατί εκεί έχουν γίνει όλα όσα πρέπει. «Στη νότια Ελλάδα που τα φαινόμενα είναι σπάνια, θα έπρεπε από τις προηγούμενες μέρες να έχουν βγει συνεργεία, τα οποία θα έκαναν μια εκτίμηση ποιο κλαδί ή δέντρο είναι πιθανό να πέσει και να το προλάβουμε», σημείωσε.

Σχετικά με το πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι το 90% των ζημιών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τα μεσάνυχτα».

Τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εργώδη προσπάθεια του κράτους επισημαίνοντας ότι «ο πολίτης που ταλαιπωρείται βλέπει μια εργώδη προσπάθεια του κράτους υπό ακραίες συνθήκες για να αποκαταστήσει τα προβλήματα. Το κράτος ήταν παρόν, λειτούργησε και λειτουργεί».
Πηγή: skai.gr

 

Recommended For You

About the Author: efoni