Βασίλισσα Ελισάβετ: Πόσα εκατ. ευρώ κόστισε η κηδεία της- Πόσοι την παρακολούθησαν

Σε κλίμα συγκίνησης η Μεγάλη Βρετανία αποχαιρέτησε τη Δευτέρα τη Βασίλισσα Ελισάβετ, με μια μεγαλοπρεπή τελετή που διήρκησε σχεδόν 12 ώρες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά με το κόστος της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και με τους τηλεθεατές που παρακολούθησαν την κηδεία της ανά τον κόσμο.

Η κηδεία της βασίλισσα Ελισάβετ ξεπέρασε τους 4,1 δισ. τηλεθεατές, ενώ την κηδεία της Νταϊάνα παρακολούθησαν 2,5 δισ. τηλεθεατές. Τον γάμο του Χάρι και της  Μέγκαν παρακολούθησαν 1,9 δισ. τηλεθεατές.

Σύμφωνα με το Mega, το κόστος της κηδείας Ελισάβετ Β’ υπολογίζεται σε:

  • 10.280.000 ευρώ
  • 2.000 προσκεκλημένοι
  • 10.000 αστυνομικοί

Σημειώνεται ότι η κηδεία της βασίλισσας έγινε δημοσία δαπάνη.

Οι αλλαγές με τον θάνατο της βασίλισσας

Την ημέρα του θανάτου της Ελισάβετ κηρύχθηκε πένθος 12 ημερών. Για όσα έγιναν τις 11 ημέρες πριν την κηδεία της, τα έξοδα καλύφθηκαν από τη βασιλική οικογένεια. Δηλαδή, τους πολίτες, αφού η περιουσία κυρίως αφορά όσα λαμβάνει το Παλάτι από την κυβέρνηση.

Όσα συνέβησαν ανήμερα της κηδείας της Ελισάβετ, τα πλήρωσε η βρετανική κυβέρνηση. Η κηδεία που έγινε δημοσία δαπάνη και όσα προηγήθηκαν αυτής, θα στοιχίσουν 10.280.000 ευρώ (9 εκατομμύρια λίρες), σύμφωνα με πρώην μέλος της βασιλικής ασφάλειας. Είναι ένα από τα υψηλότερα ημερήσια έξοδα στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.

Η κηδεία της Ελισάβετ, η στέψη του Καρόλου και οι επερχόμενες αλλαγές, δηλαδή τα νέα χαρτονομίσματα, τα γραμματόσημα και οι σημαίες, κοστολογούνται στα 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Recommended For You

About the Author: efoni