Βασίλης Οικονόμου: «Γιατί δεν αξιοποιούνται οι Εθελοντές Πυροσβέστες στο πυροσβεστικό έργο;»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κύριε Υφυπουργέ,
Με την υπ’ αριθμ. 68500 οικ. Φ 215.4 διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος 1800 εθελοντές που υπηρετούν στις επαγγελματικές Π.Υ τέθηκαν σε κατάσταση «κατ΄ οίκον» ετοιμότητας, χωρίς δηλαδή να έχουν δικαίωμα να εκτελέσουν πραγματικές 8ωρες βάρδιες στους σταθμούς τους όπως το υπόλοιπο μόνιμο και πενταετούς απασχόλησης προσωπικό.
Δεδομένου ότι οι εθελοντές πυροσβέστες αντιμετωπίζουν τον κορωνοιό με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή όπως όλοι οι υπόλοιποι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας, δεδομένου ότι ο χώρος δράσης τους είναι ως επί το πλείστον σε ανοιχτούς χώρους και συμπερολαμβανομένου ότι τους επόμενους μήνες η ανάγκη της συνεισφοράς τους θα γίνεται όλο και πιο απαραίτητη στο πυροσβεστικό έργο, θεωρούμε πως το εθελοντικό έργο τους δε θα επιβαρύνει την υγειονομική κατάσταση της χώρας.
Κατόπιν αυτών,
Ερωτάστε:
1. Σε τι ενέργειες θα προβείτε προκειμένου οι εθελοντές πυροσβέστες να μπορούν να επιστρέψουν σε πραγματικές 8ωρες βάρδιες στους σταθμούς τους όπως το υπόλοιπο μόνιμο και πενταετούς απασχόλησης προσωπικό, έτσι ώστε να προσφέρουν στο πυροσβεστικό έργο, σκοπό άλλωστε για τον οποίο έχουν ταχθεί.

Ο ερωτών

Βασίλης Οικονόμου
Βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Ανατολικής Αττικής

Recommended For You

About the Author: efoni