Βίλα Μεταξά: Η αμαρτωλή ιστορία του αυθαίρετου πολυτελούς ακινήτου με την ομορφότερη θέα στον κόσμο

Στο σφυρί για ακόμα μια φορά βγαίνει η περίφημη Βίλα Μεταξά στο Σούνιο, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Ναό του Ποσειδώνα και διαθέτει την ομορφότερη θέα στον κόσμο, καθώς ατενίζει προς τον μαγευτικό αρχαίο ναό και το απέραντο ελληνικό γαλάζιο.

Η ιστορία της βίλας Μεταξά είναι πολύπλοκη και μπλεγμένη στα δαιδαλώδη πλοκάμια της γραφειοκρατίας με ευθύνη τόσο του προηγούμενου ιδιοκτήτη που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις γνωστές παθογένειες του Ελληνικού δημοσίου όσο όμως και της χαρακτηριστικής κωλυσιεργίας του Ελληνικού δημοσίου που δεν έβαλε ένα τέρμα στις πολεοδομικές παραβάσεις που σημειώθηκαν κατά την ανέγερση – επέκταση των πολυτελών εγκαταστάσεων.

Το ακίνητο ανήκε στον αρχιτέκτονα Nικόλαο Mεταξά, ιδιοκτήτη της εταιρείας Sunland Properties, η οποία διοικείται τα τελευταία χρόνια από τους γιους του, Κωνσταντίνο και Δημήτρη, επίσης αρχιτέκτονες και αποκτήθηκε από τον ίδιο «κατά πλήρη κυριότητα και σε ποσοστό 100% εξ αδιαιρέτου» τον Δεκέμβριο του 1990.

Βίλα Μεταξά. Η αμαρτωλή ιστορία του αυθαίρετου πολυτελούς ακινήτου με την ομορφότερη θέα στον κόσμο.

Το ακίνητο έχει χτιστεί σε εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Λαυρεωτικής. Η θέση του εντοπίζεται από την πλευρά του παραλιακού μετώπου, έναντι του Ναού του Ποσειδώνα. Πλησίον του ακινήτου υπάρχουν ξενοδοχειακά καταλύματα και κατοικίες πολυτελούς κατασκευής, ενώ η πρόσβαση γίνεται μέσω του δευτερεύοντος οδικού δικτύου.

Το οικόπεδο έχει επιφάνεια 7.268 τ.μ. και συνορεύει με ιδιοκτησία της οικογένειας Εμπειρίκου, ενώ διαθέτει πλευρά μήκους 123 μέτρων μπροστά στον αιγιαλό και στη θάλασσα. Η κατοικία έχει επιφάνεια 101,61 τ.μ. και υπόγειο 259,54 τ.μ. Επίσης, διαθέτει μεγάλη υπαίθρια πισίνα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση για το αυθαίρετο, λόγω της θέσης του, δίπλα στο Ναό του Ποσειδώνα, οι πολεοδομικοί περιορισμοί επέτρεπαν την ύπαρξη μόνο ενός μικρού κτίσματος. Ωστόσο, στη συνέχεια, παρότι έγιναν καταγγελίες, οι εργασίες ανέγερσης των νέων κτισμάτων εξελίχθηκαν απρόσκοπτα.

Recommended For You

About the Author: efoni