Βάσια Αναστασίου στο efoni.gr: Στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, θέλω να δω νέα πρόσωπα- Θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη

Η Βάσια Αναστασίου, Αν.Γραμματέας Επικοινωνίας ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής* το 2019, μίλησε στο efoni.gr ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος. Η ίδια ήταν ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου για την Προεδρία και μιλάει τόσο για το ποιον θα στηρίξει την δεύτερη Κυριακή, για το μήνυμα που έδωσε η κάλπη αλλά και την επόμενη μέρα του κινήματος, μακριά από παλαικομματικές αντιλήψεις που ενστερνίζονται και νέα στελέχη…Αναμφίβολα, η κα Αναστασίου δεν φοβάται να πει ξεκάθαρα τη γνώμη της!

Αναλυτικά όσα μας είπε η κυρία Αναστασίου παρακάτω:

Η στήριξη στο δεύτερο γύρο και η ανάγκη ανανέωσης προσώπων

«Ταυτίζομαι πλήρως με την δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, τον οποίο και στήριξα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Ο κ.Λοβέρδος καταγράφοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και στην δική μας περιοχή, την Ανατολική Αττική, έκανε έναν προεκλογικό αγώνα που αποτελεί για εμένα «μάθημα» ήθους και ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων.

Σεβόμενη λοιπόν και εγώ το μήνυμα της κάλπης για ΑΝΑΝΕΩΣΗ δηλώνω πως την Κυριακή θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη. Δεν πρόκειται για μια απόφαση με την οποία ταυτίζομαι μονάχα ηλικιακά. Πρόκειται για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, στην οποία θέλω να δω καινούρια πρόσωπα. Η πολιτική πρέπει επιτέλους να αρχίσει να λειτουργεί με όρους κοινωνίας. Αν δεν δοθεί η ευκαιρία σε κανονικούς, καθημερινούς ανθρώπους, με όνομα, επώνυμα και επάγγελμα να στελεχώσουν θέσεις, τότε το ΠΑΣΟΚ αλλά και κάθε άλλο κόμμα θα παραμείνει κοινωνικά αποκομμένο. Τα new politics, τα οποία ενστερνίζομαι απόλυτα μιλάνε για πολιτικούς ΑΠΟ την κοινωνία και ΓΙΑ την κοινωνία.»

Από την Κυριακή 5/12, ημέρα διεξαγωγής του α΄ γύρου των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ

Η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ

«Η επόμενη μέρα θα μας βρει «αγκαλιά» με την κοινωνία! Δεν είμαι της λογικής ότι δεν περισσεύει κανείς. Αυτό δείχνει απελπισία. Τι πάει να πει δεν περισσεύει κανείς; φυσικά και περισσεύουν άτομα και λογικές που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην περιθωριοποίηση. Όσοι λειτούργησαν με παλαιοκομματικούς όρους (όχι απαραίτητα μεγάλοι ηλικιακά, το είδαμε και από τους νεόγερους, αυτό κι αν είναι θλιβερό) και βλέπουν την πολιτική σαν αγώνα «τρικλοποδιάς» δεν έχουν καμία θέση σε ένα σύγχρονο, σοσιαλιστικό κόμμα. Επιπλέον, το κόμμα μας θα πρέπει να λειτουργήσει επαγγελματικά και όχι ερασιτεχνικά , από την άποψη ότι θα πρέπει να γίνονται διαρκείς αξιολογήσεις στελεχών, με στόχο να καταλαμβάνει ο καθένας τον πιο κατάλληλο για αυτόν ρόλο. Μπορεί για παράδειγμα εμένα να μου αρέσει να οργανώνω κινητοποιήσεις αλλά δεν έχω ούτε την εμπειρία, ούτε το χάρισμα να το κάνω. Θα ήταν αστείο να ασχοληθώ λοιπόν με αυτό. Αντίστοιχα σε όλα τα βασικά θέματα που αφορούν την λειτουργία ενός μοντέρνου κόμματος θα πρέπει όποιος θέλει να βοηθήσει να αναλάβει και τον κατάλληλο για αυτόν, βάσει της εμπειρίας και των προσόντων του ρόλο.»

Συνέντευξη στην Άρτεμις Γκούρλια

*Η Βάσια Αναστασίου είναι Μέλος ΚΠΕ, Δικηγόρος-Δημοσιογράφος

Recommended For You

About the Author: efoni