Αχαρνές: Μπαίνουν στο χάρτη του Μετρό

 Όπως έγινε γνωστό μέσα από προσωπική  ανάρτηση στο facebook σήμερα το μεσημέρι, του Πρόεδρου της ΣΤΑ.ΣΥ, Χάρη Δαμάσκου, σε συζητήσεις έχει ήδη μπει η ένταξη του Δήμου Αχαρνών στον στρατηγικό σχεδιασμό της  γραμμής 2 του Μετρό. Σε πρακτικό επίπεδο, η συγκεκριμένη κίνηση, φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση την δημιουργία σταθμού μετρό στο Δήμο Αχαρνών που θα εξυπηρετήσει 250.000 πολίτες, οι οποίοι  αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετούνται από το δίκτυο του μετρό  και πάρα πολλά χρόνια αποτελεί πάγιο αίτημά τους η σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας.
Η ανάρτηση του προέδρου της ΣΤΑ.ΣΥ, Χάρη Δαμάσκου, αναλυτικά:
”Επισκέφθηκα τον καλό φίλο Νίκο Κουρετα ,Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στα πλαίσια της συνεργασίας ΣΤΑ.ΣΥ και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Ενημερώθηκα εκτενώς για την πορεία του σχεδιασμού και των έργων επέκτασης της Γραμμής 2, με τρείς νέους σταθμούς από Ανθούπολη ως Αγ. Νικόλαο, της νέας Γραμμής 4 και συζητήσαμε θέματα που αφορούν τις δύο εταιρείες.
Συζητήσαμε επίσης την πιθανότητα της περαιτέρω επέκτασης της Γραμμής 2 βορειότερα του Αγ.Νικολάου που έχει ήδη ανακοινωθεί, μέχρι τις Αχαρνές. Εξήγησα ότι αυτή η πιθανή επέκταση θα εξυπηρετήσει πάνω από 250.000 πολίτες που αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετούνται από το δίκτυο του μετρό.
Ο Κος Κουρέτας υποσχέθηκε να διερευνήσει την δυνατότητα ένταξης του Δήμου Αχαρνών στον στρατηγικό σχεδιασμό των επεκτάσεων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.”

Recommended For You

About the Author: efoni