ΑΣΕΠ: Βγήκε η προκήρυξη για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η πρόσκληση-προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον πρώτο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό 2Γ/2022, που αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023.

Η πρόσκληση καλεί τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ, αντίστοιχα,) να υποβάλουν αίτηση για τη διαδικασία κατάταξης σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (πρώτο στάδιο), προκειμένου οι επιτυχόντες να συμμετάσχουν, σε δεύτερο στάδιο, σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου.

Η πρόσκληση-προκήρυξη περιλαμβάνει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για 33 κλαδους-ειδικότητες ΠΕ και 23 ΤΕ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 08:00 έως την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στις 14:00.

Στην προκήρυξη αναφέρεται, επίσης, η ύλη του μαθήματος εξέτασης γνώσεων γενικού περιεχομένου, ενώ οι υποψήφιοι θα εξεταστούν και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Η εξέταση και των δύο μαθημάτων θα γίνει με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για κάθε μάθημα. Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1 έως 100 και επιτυχόντες θα είναι όσοι περάσουν τη βάση που ορίστηκε στις 55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία και συνολικά.

* Επισυνάπτεται το ΦΕΚ της πρόσκλησης-προκήρυξης. – Διαβάστε αναλυτικά, πατώντας ΕΔΩ.

Recommended For You

About the Author: efoni