Αριστοτελία Πελώνη: Υπομονή μέχρι τα μέσα Ιουνίου με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Τουλάχιστον έως τα μέσα Ιουνίου θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το πότε θα σταματήσει ρωτήθηκε η Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κυρία Πελώνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές μετά τα μέσα Ιουνίου.

Η ίδια μέχρι τότε ζήτησε υπομονή για να τηρηθούν τα μέτρα.

«Επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι καινούριο. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου πιστεύω θα μείνει ως έχει» ειπε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση της πανδημίας στην Ελλάδα είπε ότι «καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του Καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας».

«Η πανδημία, ωστόσο, παραμένει και οφείλουμε -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια» συμπλήρωσε η κυρία Πελώνη.

Όσον αφορά την επιχείρηση «Ελευθερία» είπε ότι «συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, γεγονός που δημιουργεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης Κράτους και πολίτη».

«Ήδη έχουν γίνει πάνω από 5.790.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 3.752.000 συμπολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, (ποσοστό πάνω από 35%), ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 2.155.000 (ποσοστό πάνω από 20%)» υπενθύμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σημείωσε, δε, ότι με την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» ο μέσος όρος των συμπολιτών μας στα νησιά που έχουν κάνει την πρώτη δόση έχει διαμορφωθεί στο 40%, ενώ ο μέσος όρος όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους φτάνει στο 27%.

«Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς και ταυτόχρονα εξακολουθούμε να προσέχουμε έτσι ώστε -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- να έχουμε φέτος ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο Καλοκαίρι» κατέληξε για το θέμα της πανδημίας η Αριστοτελία Πελώνη.

Recommended For You

About the Author: efoni