Αποκλειστικό: Kανένα «bonus» Βορίδη στον Δήμο Αχαρνών- Ο ΥΠΕΣ θα κινηθεί νομικά

Με αφορμή δημοσίευμα γνωστής ιστοσελίδας που αναπαράγει ανυπόστατες φήμες για τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και την υποτιθέμενη προγραμματική συμφωνία οικονομικής στήριξης που ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ που έλαβε ο Δήμος Αχαρνών, το efoni.gr αποκαλύπτει, ύστερα από ενημέρωση που έλαβε από καλά πληροφορημένες πηγές του Υπουργείου ότι το συγκεκριμένο άρθρο έχει ως στόχο να πλήξει το όνομα του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Υπουργός έχει ήδη εκκινήσει νομικές ενέργειες εναντίον της ιστοσελίδας και του συντάκτη του σχετικού άρθρου.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών, στην οποία βασίστηκε ο συντάκτης προκειμένου να συντάξει το άρθρο περί ευνοϊκής μεταχείρισης προς έναν από τους Δήμους της εκλογικής περιφέρειας του Υπουργού, συνιστά απόφαση υποβολής αιτήματος του Δήμου, η οποία έχει αποσταλεί στο Υπουργείο και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του efoni.gr το συγκεκριμένο αίτημα βρίσκεται υπό εξέταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του χωρίς να έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση επ’ αυτού.

Σύμφωνα με τις πηγές του Υπουργείου μάλιστα, ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου, παραβιάζοντας κατάφωρα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ουδέποτε επικοινώνησε με το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως για το συγκεκριμένο ζήτημα, ως είθισται.

Ως εκ τούτου, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι εμφανώς κακόβουλο, ψευδές και ανυπόστατο, και συνεπώς κανένα «bonus» δεν υφίσταται.  Εξάλλου είναι νωπή ακόμα η δήλωση του κ. Βορίδη από βήματος Βουλής ότι σε θέματα ακεραιότητας δεν δέχεται καμία υπόνοια και απαιτεί την απόλυτη διαφάνεια τόσο ως προς την λήψη αποφάσεων, όσο και ως προς τις όποιες επιχορηγήσεις λαμβάνει οποιοσδήποτε Δήμος, ανεξάρτητα από την εκλογική περιφέρεια που αυτός ανήκει.

Ρεπορτάζ: Άρτεμις Γκούρλια

Recommended For You

About the Author: efoni