Απίστευτες σκηνές στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Απίστευτες σκηνές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Καραμάνος διέκοψε τη συνεδρίαση και αφαίρεσε τον υπολογιστή από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Δημόπουλο.

Τα όσα μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, προκάλεσαν τις ανακοινώσεις τόσο από την παράταξη της κας Δούρου και του κυρίου Σγουρού όσο και του κ.Πατούλη ο οποίος χαρακτηρίζει αυτή τη συμπεριφορά αντιδεοντολογική και ποινικά κολάσιμη.

Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις και των τριών παρατάξεων .

Στη συνέχεια δείτε και το βίντεο με όσα συνέβησαν…

 

Ανακοίνωση Πατούλη

Την ώρα που όλη η Ελλάδα πενθεί την απώλεια της ζωής δεκάδων συνανθρώπων μας από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής επέδειξε πρωτοφανή ασέβεια απέναντί τους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής υβριδικής συνεδρίασης του ΠΕΣΥ Αττικής, όταν από την πλευρά της Διοίκησης της Περιφέρειας ζητήθηκε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, ο σύμβουλος της κας Δούρου και πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος διέκοψε τη συνεδρίαση κι επιτέθηκε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Δημόπουλο, από τον οποίο απαίτησε να σταματήσει τη διαδικασία.

Κι όταν είδε ότι δεν του περνά, με βίαιο και τραμπούκικο τρόπο κι εκτοξεύοντας απαράδεκτες ύβρεις, προπηλάκισε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, του αφαίρεσε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τα μικρόφωνα που ήταν συνδεδεμένα, με στόχο να σταματήσει με το έτσι θέλω τη συνεδρίαση. Μία συμπεριφορά αντιδεοντολογική και ποινικά κολάσιμη, απέναντι στην οποία ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αντέδρασε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Στο link που επισυνάπτουμε , αποκαλύπτεται ξεκάθαρα η απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Καραμάνουhttps://youtu.be/2aiSZewIHy0

Όμως ο κ. Καραμάνος δεν ήταν μόνος σε αυτή την αντιθεσμική εκτροπή. Την ίδια αντιδημοκρατική συμπεριφορά επέδειξε και η επικεφαλής της παράταξης του, η κα Δούρου, η οποία όχι απλά δεν έκανε τίποτα για να τον σταματήσει, όχι απλά δεν ζήτησε συγγνώμη για τη φασιστική συμπεριφορά του, αλλά στη συνέχεια είχε το θράσος να εκδώσει και ανακοίνωση,  όπου κατήγγειλε τη διοίκηση για το γεγονός πως η συνεδρίαση του ΠΕΣΥ πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Ξεχνώντας βέβαια να επισημάνει πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, συμμετείχε εξ αποστάσεως ένα μέρος της παράταξής της, αλλά και πολλοί άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι από άλλες παρατάξεις, όπως άλλωστε δικαιούνται καθώς οι συνεδριάσεις γίνονται υβριδικά.

Το χθεσινό επεισόδιο αποτελεί κηλίδα για τη δημοκρατική λειτουργία του ΠΕΣΥ Αττικής κι αποδεικνύει πως το μόνο που χαρακτηρίζει την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η υποκρισία.

Αρνήθηκαν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή, με πρόφαση την εξ’ αποστάσεως συνεδρίαση του ΠΕΣΥ, λες και η τιμή προς τους νεκρούς είναι ζήτημα απόστασης κι όχι ζήτημα συνείδησης.

Εμείς ακριβώς επειδή τιμούμε τα αθώα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, παραμείναμε στη συνεδρίαση μέχρι τη λήξη της και εκδώσαμε σχετικό ψήφισμα, με το αίτημα να γίνουν άμεσα όλα τα θεσμικά βήματα προκειμένου να μην επαναληφθεί αυτή τη τραγωδία. Δεν αποχωρήσαμε, δεν λιποταχτήσαμε, όπως έπραξε η παράταξη της κας Δούρου, με υποκριτικά προσχήματα που δεν μπορούν να «πείσουν» ούτε μαθητές του δημοτικού.

Η χθεσινή συμπεριφορά των εκλεγμένων από τους πολίτες Δούρου και Καραμάνου στο ΠΕΣΥ Αττικής, συνιστά θεσμική εκτροπή. Προσβάλλει τους πολίτες της Αττικής και αμαυρώνει τη δημοκρατία.

Εμείς από την πλευρά μας, ως Διοίκηση θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαφυλάξουμε το κύρος της Περιφέρειας Αττικής και των θεσμικών τους οργάνων.

Δεν θα επιτρέψουμε να μετακομίσουν οι κάθε λογής «μπαχαλάκηδες» στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αν όντως η κα Δούρου διαθέτει έστω και στο ελάχιστο δημοκρατική συνείδηση, περιμένουμε να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του κ. Καραμάνου, διαφυλάττοντας ως οφείλει το θεσμικό κύρος του περιφερειακού μας συμβουλίου. Δεν τους εξέλεξαν οι πολίτες της Αττικής για να τραμπουκίζουν αλλά για να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

 Σε κάθε άλλη περίπτωση επιλέγει να ταυτιστεί με αυτές τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και αυτή της την επιλογή την παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.

 

Ανακοίνωση Δούρου

 

Ούτε μια εθνική τραγωδία σαν αυτή των Τεμπών, που έχει συγκλονίσει την κοινωνία και έχει βγάλει στους δρόμους χιλιάδες πολίτες, δεν στάθηκε αρκετή για να βγάλει τον κ. Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς του Συμβούλους από την ασφάλεια της οθόνης των υπολογιστών τους. Για άλλη μία φορά η συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ απαξιώθηκε και εξελίχθηκε, με αποκλειστική ευθύνη της Δεξιάς Διοίκησης Πατούλη σε παρωδία. Η Διοίκηση τήρησε εξ… αποστάσεως ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και μετά να ψηφίζει μόνη της το δικό της Ψήφισμα για την τραγωδία των Τεμπών.
Μπορεί η απόσταση του γραφείου του Περιφερειάρχη από το αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου να είναι λίγα μόλις λεπτά, όμως το θράσος της Διοίκησης Πατούλη είναι αντιστρόφως ανάλογο. Κτυπάει κόκκινο και προκαλεί.
Τι φοβάται ο δεξιός Περιφερειάρχης της χρεοκοπίας της Περιφέρειας Αττικής, των διαλυμένων υπηρεσιών της, των ανοιχτών διαγωνισμών με μία μόνο προσφορά και των απευθείας αναθέσεων;
Τι φοβάται ο δεξιός Περιφερειάρχης που εδώ και πάνω από 12 μήνες έχει να πατήσει το πόδι τους σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου;
Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να μαζέψει τους συμβούλους του γιατί δεν έχει την πλειοψηφία.
Όμως πλέον η αποχή του Περιφερειάρχη και των Συμβούλων του ξεπέρασε τα όρια της αθλιότητας. Πλέον δεν πρόκειται για την παγκόσμια πρωτοτυπία με την πίτα της νέας χρονιάς να κόβεται με… τηλεδιάσκεψη. Αλλά για τη μνήμη των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας. Αιδώς! Προφανώς άγνωστη λέξη, ανύπαρκτη στο λεξιλόγιο της Διοίκησης Πατούλη εκεί όπου κυριαρχούν η “αντιδημοκρατική απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου”, “χυδαιότητα”, “υποκρισία”, “ψέματα”, “συνεργασία με την ακροδεξιά”, “ψηφοθηρία”, κ.α.

Στον αντίποδα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των έξι Παρατάξεων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και κάποιοι ανεξάρτητοι, έσωσαν την τιμή της Περιφέρειας Αττικής, με την φυσική τους παρουσία, τιμώντας όρθιοι και σιωπηλοί, όπως αρμόζει, τα θύματα αυτής της ανείπωτης τραγωδίας.
Η προκλητική και απαξιωτική στάση της Διοίκησης Πατούλη, προσβολή στην μνήμη των νεκρών, επέβαλλε σε όλες τις Παρατάξεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης τη μη νομιμοποίηση της αθλιότητας και την αποχώρηση ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας και σεβασμού των θυμάτων και των οικείων τους.
Αφήνοντας πίσω τους μια Διοίκηση θλιβερή καρικατούρα με ακροδεξιά δεκανίκια, τον δεξιό Περιφερειάρχη και τους Συμβούλους του, να διεκπεραιώνουν, ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε, τα 35 θέματα ημερήσιας διάταξης συν την έκδοση Ψηφίσματος για την τραγωδία.
ΥΓ: Είναι τέτοια η αντιδημοκρατική κατρακύλα Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής που δεν μπορεί να κουκουλωθεί “ηρωϊκά” περί στελεχών της Αντιπολίτευσης που δήθεν προχώρησαν σε “τραμπούκικες ενέργειες”. Οι μόνες ενέργειες που αμαυρώνουν συστηματικά και συνειδητά το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι η φυσική απουσία του κ. Πατούλη και των Συμβούλων του και η συμμετοχή τους από σαλόνια, κουζίνες, μπάνια, τραπεζαρίες, καφετέριες, γραφεία, αυτοκίνητα, παραλίες, κλπ. Όχι, από Λούνα Παρκ δεν έχουν βγει. Όχι ακόμη…

 

Aνακοίνωση Σγουρού

 

Σγουρός: Ο κ. Πατούλης οδηγεί σε εκφυλισμό την Περιφέρεια Αττικής. Ασέβεια στους νεκρούς μας η «ενός λεπτού σιγή» χωρίς φυσική παρουσία

Για μια ακόμη φορά ο κ. Πατούλης απέδειξε ότι δεν σέβεται τίποτα, ούτε τη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα Τέμπη.
Συνειδητά απόντες αυτός και η παράταξη του και τα ακροδεξιά εξαπτέρυγα από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την ώρα που οι παρόντες σύμβουλοι της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών.
Οι μάσκες για άλλη μια φορά έπεσαν. Καταγγέλλουμε τον φαρισαϊσμό και την συνειδητή ασέβεια του κ. Πατούλη.
Η παράταξή μας κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, το παρακάτω ψήφισμα που δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατόν να συζητηθεί και να ψηφιστεί, εξαιτίας της συμπεριφοράς του κ. Πατούλη.
Και φυσικά ως «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» αποχωρήσαμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο όπως και οι άλλες δημοκρατικές παρατάξεις λόγω της ασυγχώρητης συμπεριφοράς του κ. Πατούλη απέναντι στους νεκρούς και της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Υ.Γ. Προφανώς ο κ. Πατούλης αγνοεί την ελληνική λέξη ΝΤΡΟΠΗ.

Ακολουθεί το ψήφισμα:


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζει την ιδιαίτερη θλίψη και οδύνη του μπροστά στην τραγική απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών – κυρίως νέων ανθρώπων που σπούδαζαν- στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Εκφράζει επίσης τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς και τις οικογένειες των θυμάτων που βιώνουν την υπέρτατη ανθρώπινη δοκιμασία, αυτή του θανάτου αγαπημένων τους προσώπων.
Ζητάει από την Πολιτεία, την άμεση στήριξη των πενθούντων συνανθρώπων μας σε κάθε επίπεδο, ψυχολογικό, ηθικό και υλικό, δεδομένης της αδήριτης ανάγκης, στοιχειώδους επούλωσης των τραυμάτων που υπέστησαν, από το τραγικό αυτό δυστύχημα.
Καταγγέλλει ως απαράδεκτη και προσβλητική στην μνήμη των θυμάτων, την αρχική δήλωση του Πρωθυπουργού, που μιλούσε μόνο για ανθρώπινο λάθος, σε μια εμφανή προσπάθεια συγκάλυψης των διαχρονικών ευθυνών της πολιτείας για την ύπαρξη αυτού του δυστυχήματος, πολύ δε περισσότερο που επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν υλοποιήθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλούς πλοήγησης, τηλεειδοποίησης και φωτοσήμανσης των τρένων και των διαδρομών τους.
Άμεση προτεραιότητα είναι πλέον η αναγκαία πολυεπίπεδη διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών και η απόδοσή τους σε διοικητικούς – διευθυντικούς παράγοντες του Ο.Σ.Ε. και φυσικά στους προϊστάμενους Υπουργούς και Υφυπουργούς των κυβερνήσεων, των τελευταίων ετών.
Η διενέργεια της Ανάκρισης, λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας της εν λόγω υπόθεσης, πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό Εφέτη Ανακριτή.
Τέλος, τουλάχιστον τώρα, τα 700 εκ. ευρώ, που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια του Σιδηροδρομικού Δικτύου, πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως, ώστε να εξασφαλίσουμε ως χώρα, ότι ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ δεν θα θρηνήσουμε αθώα θύματα, στο βωμό της πολιτικής ανευθυνότητας και εγκληματικής αμέλειας, ενός κομματικού – πελατειακού κράτους και της πρωταρχικής εξυπηρέτησης των εργολαβικών συμφερόντων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και των Ελλήνων πολιτών.


Recommended For You

About the Author: efoni