Ανατολική Αττική: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid test σε Αχαρνές και Παλλήνη

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα 22 Μαρτίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Συνολικά, σε 78 μαζικές δειγματοληψίες σε 44 Περιφερειακές Ενότητες, διενεργήθηκαν 9.377 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 289 κρούσματα (3,08%).

Παρατίθενται τα στοιχεία από τις χθεσινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές.

ΠΕ Ανατολικής Αττικής: Δήμος Αχαρνών

Πραγματοποιήθηκαν 516 rapid test και προέκυψαν 41 θετικά (7,94%). Αφορούν σε 15 άνδρες και 26 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 47 έτη.

ΠΕ Ανατολικής Αττικής: Δήμος Παλλήνης

Συνολικά 908 δωρεάν rapid tests, πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 22/3, στον Δήμο Παλλήνης.
Εντοπίστηκαν 14 κρούσματα.
Αναλυτικά:
Το Σάββατο 22/3, στην πλατεία Αγίου Τρύφωνα, στην Παλλήνη, πραγματοποιήθηκαν 570 rapid test και προέκυψαν 13 θετικά (2,28%). Αφορούν σε 6 άνδρες και 7 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη.
Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ηρώων, στην Ανθούσα, 338 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (0,29%). Αφορά σε άνδρα 43 ετών.
Μέσα στον τελευταίο μήνα, πραγματοποιήθηκαν τρεις φορές, δωρεάν rapid tests στον Δήμο Παλλήνης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στην πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλλήνης Θανάση Ζούτσου και στη συνδρομή και οργάνωση της Διεύθυνσης Υγείας, για την στήριξη των πολιτών, απέναντι στην πανδημία.
Έως τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί δέκα δράσεις ανίχνευσης του covid 19, που αφορούσαν είτε στο προσωπικό του Δήμου, είτε σε δημότες μας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, γεγονός που μας κατατάσσει σε έναν από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα σε παρόμοιες ενέργειες.

Recommended For You

About the Author: efoni