Ανατολική Αττική: Ο πιο δημοφιλής προορισμός για το «Πάσχα στην πόλη»

Με το σενάριο «Πάσχα στο χωριό» ν’ απομακρύνεται, οι Αθηναίοι σαρώνουν βίλες και Airbnb εντός των τειχών της Αττικής για να περάσουν εκεί ανάσταση και λαμπρή.

«Εμείς είμαστε γεμάτοι αυτή τη στιγμή. Εγώ να σας πω την αλήθεια στις εκτιμήσεις μου έπεσα έξω. Δεν περίμενα να υπάρχει τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο» τόνισε ο Φώτης Τζάνος, εκπρόσωπος εταιρείας διαχείρισης ακινήτων.

Δεν είναι μόνο η ανάσα δίπλα στην θάλασσα που αναζητούν οι Αθηναίοι, αλλά και η αίσθηση πολυτέλειας. Παράδειγμα αυτή η βίλα στο Πόρτο Ράφτη με την γιγαντιαία πισίνα, το σαλόνι με θέα θάλασσα και τα 8 υπνοδωμάτια που κλείστηκε για το τριήμερο του Πάσχα έναντι 500 ευρώ την ημέρα.

«Το 2019 ο «τιμωρημένος» Αθηναίος έμενε στα προάστια του νομού Αττικής γιατί όλοι πήγαιναν στα χωριά τους ή σε εξωτικά μέρη. Αυτή τη στιγμή το 2021 είναι πολυτέλεια γι’ αυτόν που θα μπορέσει να πάει στον νομό Αττικής που δεν πήγαινε το 2019» ανέφερε ο κ. Μπάκας, Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτικών

Σούνιο και Λαύριο αναβιώνουν ένδοξες στιγμές του ’60.

Ενδεικτικά στη Βραυρώνα και τον Ωρωπό η πληρότητα ξεπερνά το 90%. Στο 85 και το 81% κυμαίνεται η πληρότητα σε Κινέτα και Πόρτο Ράφτη αντίστοιχα. Ενώ, στην Αίγινα η πληρότητα βρίσκεται πάνω από 75%.

«Το 85-90% είναι οικογένειες, άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν με τηλεργασία από τον Μάρτιο 2020. Είναι κλεισμένοι στο σπίτι 12 μήνες και θέλουν μαζί με την οικογένεια τους να βρεθούν σ’ ένα πιο ωραίο περιβάλλον» εξήγησε ο κ. Μπάκας.

Εκτόξευση τιμών

Μαζί με τη ζήτηση, έχουν πάρει την ανηφόρα και οι τιμές. Τα Airbnb στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, που άλλες χρονιές έμεναν στα αζήτητα για το Πάσχα, φέτος βλέπουν τις χρεώσεις τους να εκτοξεύονται στα ύψη.

«Επειδή δεν μπορούσαν να φύγουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, έκλειναν μια μονοήμερο ή ένα τριήμερο σε παραθαλάσσιες περιοχές. Τα κοστολόγια τότε ήταν 30-40 ευρώ ανά ημέρα. Σήμερα αγγίζουν και τα 100 ευρώ» ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Ενδεικτικά στο Σούνιο οι τιμές για τριήμερη διανυκτέρευση αρχίζουν από τα 270 και φτάνουν τα 516 ευρώ
Στο Λαύριο από 219 έως 590 ευρώ
Στο Πόρτο Ράφτη από 180 έως 470 ευρώ
Ενώ, πιο οικονομικές έρχονται οι πασχαλινές διακοπές στη Λούτσα, την Παλαιά Φώκαια και την Κινέτα που οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 380 ευρώ.

Recommended For You

About the Author: efoni