Ανασχηματισμός: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Τέλος στο θρίλερ του Σαββατοκύριακου σχετικά με τον ανασχηματισμό, καθώς όπως ανακοινώθηκε, στις 12:00 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως όλα δείχνουν οι περισσότεροι βασικοί υπουργοί θα παραμείνουν στα πόστα τους. Για πολλούς και διαφόρους λόγους. Εν μέσω πανδημίας και εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης δεν είναι εύκολο πράγμα να μετακινήσεις Δένδια, Παναγιωτόπουλο, Κικίλια και Σταϊκούρα. Στα ονόματα αυτά προσθέτουμε ως αμετακίνητους τους κυρίους Πιερρακάκη και Χρυσοχοϊδη.

Μετακινήσεις θα έχουμε αρκετές καθώς τα «γράψε-σβήσε» σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα αρκετά.

Λέγεται και ακούγεται εντόνως ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα αναλάβει ο Μάκης Βορίδης με διευρυμένες αρμοδιότητες που ενδέχεται να απορροφήσουν και το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Σε θέση αναβάθμισης αναμένεται να βρεθεί και ο Θεόδωρος Λιβάνιος που μέχρι τώρα είναι υφυπουργός Εσωτερικών και έχει δώσει άριστα δείγματα γραφής.

Μετακινούμενος φαίνεται να είναι και ο Στέλιος Πέτσας που οδεύει προς οικονομικό υπουργείο.

Παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, είναι μάλλον απίθανο να μείνουν εκτός κυβέρνησης ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και η Νίκη Κεραμέως.

Είναι απόλυτα δεδομένη η είσοδος βουλευτών της ΝΔ σε υφυπουργεία.

Για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχουν ακουστεί τα ονόματα των: Βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Ταραντίλη, του Σπήλιου Λιβανού, αλλά και της Σοφίας Ζαχαράκη.

Στην κυβέρνηση φαίνεται να μπαίνουν επίσης οι: Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Ευθυμίου, Άγγελος Συρίγος, Βασίλης Οικονόμου, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Κατσαφάδος.

Βεβαίως όλα τα παραπάνω διακινούνται ως πληροφορίες και όχι ως τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και αρκετές καραμπόλες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: Newsbomb.gr

Recommended For You

About the Author: efoni