Ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός: Αναβλήθηκε το υπουργικό – Στις 6 η ορκωμοσία

Στις 11:30 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον υφυπουργό παρα τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Το προγραμματισμένο για σήμερα υπουργικό συμβούλιο αναβάλλεται.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού προς τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο νέο υπουργικό σχήμα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θεόδωρος Λιβάνιος θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών στη θέση της Νίκης Κεραμέως. Υφυπουργός Εσωτερικών θα αναλάβει ο Βασίλης Σπανάκης.

Η Νίκη Κεραμέως θα μετακινηθεί στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας.

Στη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη θέση του Στάθη Κωνσταντινίδη, θα τοποθετηθεί ο Κώστας Γκιουλέκας.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης στη θέση του Κώστα Σκρέκα θα βρεθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος.  Στο Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη ο Κώστας Τσιάρας.

Στο υπουργείο Μετανάστευσης στη θέση του Δημήτρης Καιρίδη θα τοποθετηθεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ποιοι δεν θα μετακινηθούν

Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης και Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Άπαντες αποτελούν πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, που πάντα είχαν την τόλμη να μπουν μπροστά στα δύσκολα για την υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου και έτρεξαν με ταχύτητα τις πολιτικές που είχε θέσει ως προτεραιότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ουδείς  βεβαίως μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της ανάθεσης σε εις εξ αυτών μιας νέας «καυτής πατάτας». Αλλά τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι θα συνεχίσουν το έργο τους.

Στους «αμετακίνητους» λέγεται έντονα ότι συμπεριλαμβάνονται επίσης οι Υπουργοί Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη που θα κληθεί να «τρέξει» το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ως προς το Μέγαρο Μαξίμου, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί θα τοποθετηθεί ο Γιώργος Μυλωνάκης. 

Recommended For You

About the Author: efoni