Αλέξης Τσίπρας: Υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για τις υποκλοπές

Το άτυπο debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω τηλεοπτικών σταθμών, συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Από τη συχνότητα του STAR επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό για το θέμα των παρακολουθήσεων μιλώντας για επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις οι οποίες αποτελούν πια ενδείξεις ενοχής. «Ο κ. Μητσοτάκης αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο θα έπρεπε να έρθει στη Βουλή να δώσει απαντήσεις. Και ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται. Κρύβεται από τη Βουλή, δεν ήρθε όταν συζητούσαμε το πόρισμα της Εξεταστικής. Κρύφτηκε από την Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, την PEGA, να δώσει απαντήσεις. Δεν ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή να δώσει απαντήσεις στην ερώτηση που έκανα εγώ και δεν έρχεται και σήμερα στη Βουλή να δώσει εκ νέου απαντήσεις μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις», ανέφερε. Διατηρώντας υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: «Εχετε εσείς δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται κ. Ζαχαρέα. Οι αθώοι βγαίνουν στο φως και δίνουν αποδείξεις».

Οι απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση των υποκλοπών ήταν απολύτως στοχευμένες στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας σαφές πως θα επιμείνει στην ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή. «Υπάρχει πολιτικός από τους 33 που παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ;» είναι το ερώτημα που θέτει. Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η λειτουργία του παράνομου λογισμικού δεν είναι υπό έναν ιδιώτη, όπως ενδεχομένως θα μπορούσε να συμβαίνει παλαιότερα, αλλά γίνεται σε συνέργεια με ένα κέντρο που είχε διασύνδεση με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Μέγαρο Μαξίμου με πολιτικό προϊστάμενο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε πως δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: «Εάν ο κ. πρωθυπουργός δεν γνώριζε όλα αυτά τότε θα πρόκειται για έναν πρωθυπουργό μειωμένου καταλογισμού. Αρα έναν πρωθυπουργό ανεπαρκή να κυβερνά τη χώρα. Αν γνώριζε θα πρόκειται για έναν πρωθυπουργό πραγματικά ανασφαλή, αδίστακτο και επικίνδυνο».

Ο κ. Τσίπρας ερωτήθηκε και για τον διαγραφέντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Πάτση. Χαρακτήρισε «κορυφή του παγόβουνου» τη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς επεσήμανε πως «το κόμμα που χρωστάει 390 εκατομμύρια στις τράπεζες, που έχει ένα υπουργικό συμβούλιο που έχουν περίπου 12-13 εκατομμύρια ευρώ χρέη όλοι μαζί, είναι ένα κόμμα το οποίο έχει υιοθετήσει ως λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων τις εισπρακτικές εταιρείες τύπου Πάτση. Και έχει γεμίσει όλη την αγορά με Πάτσηδες».

Οσον αφορά την ακρίβεια στην αγορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε πως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα θα αποτελούσε μια σημαντική ανάσα για τα νοικοκυριά των οποίων η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί κατά 40%. Για το θέμα των συνεργασιών υποστήριξε πως στην κάλπη της απλής αναλογικής όλοι οι ψηφοφόροι θα γνωρίζουν ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να συνεργαστούν με βάση τα προγράμματά τους. «Καλούμε τους πολίτες να μας κάνουν πρώτη δύναμη στην κάλπη της απλής αναλογικής για να έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη εκλογή», είπε.

Recommended For You

About the Author: efoni