Έρχεται και το «καλάθι των παιχνιδιών»

Σύμφωνα με πληροφορίες το «καλάθι του νοικοκυριού» θα περιλαμβάνει περισσότερα προϊόντα τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών την εορταστική περίοδο.

«Θα κάνουμε το παν ώστε το εορταστικό τραπέζι φέτος να μπορούν οι συμπολίτες μας να το βρουν όσο γίνεται με μικρότερη αύξηση σε σχέση με πέρσι» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης δρομολογεί και καλάθι παιχνιδιών, στο οποίο θα συμμετέχουν αλυσίδες παιχνιδιών.

Η διάρκεια του εορταστικού καλαθιού θα είναι περίπου δύο με τρεις εβδομάδες και σε αυτό θα ενταχθούν προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση. Έτσι στο εορταστικό καλάθι θα μπουν επιπλέον μοσχαρίσιο κρέας, σοκολατοειδή προϊόντα, γλυκά (μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια, βασιλόπιτες).

 

Σε ό,τι αφορά στο γιορτινό καλάθι, ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος Γ.Γ υπουργείου Ανάπτυξης Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι μέχρι 14 Δεκεμβρίου, «θα είναι έτοιμες, όλες οι κατηγορίες που θα προστεθούν. Αυτό που επεξεργαζόμαστε σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ είναι μια αύξηση των κωδικών κρέατος, όπως και κάποια παραδοσιακά γλυκίσματα. Συζητείται π.χ να περιέχει χριστουγεννιάτικα τσουρέκια και βασιλόπιτες».

 

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο και με τα αποτελέσματα της 5ης εβδομάδας που επεξεργάζονται «φαίνεται ότι ακόμη και τώρα έχουμε επιπλέον μειώσεις τιμών στα προϊόντα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και πολύ μεγαλύτερες μειώσεις σε σχέση με την αρχή του προγράμματος» Όπως τόνισε και με τα σημερινά στοιχεία «υπάρχουν αλυσίδες που μεσοσταθμικά έχουν προτείνει στο καλάθι του νοικοκυριού μειώσεις μέχρι και 25% σε ορισμένες περιπτώσεις»

Recommended For You

About the Author: efoni