Έρχεται και στην Αθήνα η νέα λειτουργία της Google Maps «COVID-19 Info»

Η νέα λειτουργία της Google Maps «COVID-19 Info» σε λίγες εβδομάδες θα είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας ενημερώνοντας τους χρήστες κινητών τηλεφώνων ποιες περιοχές έχουν αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού. Η πληροφόρηση θα φτάσει και σε επίπεδο γειτονιάς της κάθε πόλης ενώ θα υπάρχει ενημέρωση και για την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης της κάθε περιοχής, αν δηλαδή είναι σε πτώση ή σε άνοδο.

H Google ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες την νέα λειτουργία ανίχνευσης, που χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής στις πλατφόρμες Android και iOS, ώστε να γνωρίζουν οι χρήστες τα περιστατικά μόλυνσης στην περιοχή τους, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Τα στοιχεία που παραθέτει το Google Maps βασίζονται στα στατιστικά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και στις ανακοινώσεις των τοπικών φορέων υγείας.

«Η τεχνολογία γίνεται σύμμαχός μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας» θα πει στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, Νίκος Βασιλάκος, προσθέτοντας ότι «τώρα πρέπει και η πολιτεία να συνεργαστεί με τον τεχνολογικό κολοσσό, να του δώσει έγκυρα δεδομένα για να τα εντάξει στους χάρτες. Αυτή την περίοδο γίνονται οι συζητήσεις με τον ΕΟΔΥ. Σε λίγες εβδομάδες θα βλέπουμε στην Αθήνα σε πραγματικό χρόνο ποιες περιοχές έχουν έξαρση κρουσμάτων».

Προειδοποίηση μέσω κινητού για επαφή με κρούσμα του ιού
«Παράλληλα η Apple ενημέρωσε ότι θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες σε πραγματικό χρόνο να ξέρουν αν έρχονται σε επαφή με ιχνηλατημένο κρούσμα κορονοϊού. Θα μας προειδοποιεί δηλ το κινητό μας αν έχουμε πλησιάσει κάποιον που έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα» εξηγεί ο κ. Βασιλάκος. «Τα δεδομένα επίσης θα τα παίρνουν από τους φορείς υγείας κάθε χώρας και φυσικά θα είναι ανώνυμα».

Για να δείτε τη νέα προσθήκη στο Google Maps
1. Ανοίγετε το Google Maps

2. Πατάτε πάνω δεξιά το εικονίδιο με τα τρία layers

3. Επιλέγετε το «COVID-19 Info»

Πηγή: athina984.gr

Recommended For You

About the Author: efoni