Έξι οι νεκροί από το ναυάγιο στη Σικελία

Ο επίλογος στο τραγικό ναυάγιο στη Σικελία, φαίνεται πως γράφτηκε μετά από την ανάσυρση των πέντε σορών την Τετάρτη. Οι νεκροί από την τραγωδία με το σκάφος Bayesian είναι έξι και ανάμεσά τους βρίσκεται και ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς.

 

Σύμφωνα με την Corriere  έχουν βρεθεί ο Αμερικανός δικηγόρος  Κρις Μορβίλο,  ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ και οι γυναίκες τους,  Αν Ελίζαμπεθ Μπλούμερ και Νάντα Μορβίλο. Επίσης επιβεβαιώθηκε πως ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται τόσο ο Μαρκ Λιντς όσο και η 18χρονη κόρη του Χάνα.

Οι Αρχές περιμένουν να ανασύρουν και τις έξι σορούς πριν επικοινωνήσουν με τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς ο ιταλικός νόμος προβλέπει πως οι ταυτοποιήσεις μπορούν να γίνουν μόνο από συγγενείς τους.

Οι σοροί εντοπίστηκαν σε μια από τις καμπίνες του πλοίου ανάμεσα σε δύο στρώματα και αφού οι δύτες χρειάστηκε να σπάσουν τους πίνακες ώστε να μπουν στο εσωτερικό. «Τα στοιχεία που έχουμε από τους δύτες είναι ότι το σκάφος είναι άθικτο, γυρισμένο στο πλάι» ανέφερε στο BBC o Μάθιου Σανκ, πρόεδρος του Συμβουλίου Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης και πρόσθεσε ότι «τα σκάφη δεν είναι σχεδιασμένα να πλέουν με τέτοιο καιρό».

Τι οδήγησε στο ναυάγιο στη Σικελία

Το ναυάγιο που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα πολύς κόσμος έγινε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (19/8), όταν το Bayesian χτυπήθηκε από μια ξαφνική και ισχυρή καταιγίδα σε λιμένα του Πορτιτσέλο, όπου είχε αγκυροβολήσει.

 

Η καταιγίδα ήταν τόσο σφοδρή που προκάλεσε την εμφάνιση τεράστιων κυμάτων και στηλών αέρα και ομίχλης πάνω από τη θάλασσα. Το σκάφος εξαφανίστηκε κάτω από το νερό περίπου στις 05:00 τοπική ώρα.

Ένας γιατρός που φρόντισε τους επιζώντες είπε ότι το πλοίο «ανετράπη μέσα σε λίγα λεπτά».

Μάρτυρες είπαν στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι η άγκυρα του Bayesian ήταν πεσμένη όταν ξέσπασε η καταιγίδα, με αποτέλεσμα το αλουμινένιο κήτος μήκους 72 μέτρων να σπάσει στη μέση και το πλοίο να χάσει την ισορροπία του και να βυθιστεί.

Ωστόσο, δύτες στην ομάδα έρευνας και διάσωσης είπαν ότι το πλοίο ήταν «πρακτικά άθικτο» στον βυθό της θάλασσας, εγείροντας ερωτήματα. Το ασυνήθιστα ψηλό κατάρτι του πλοίου μπορεί να συνέβαλε στη βύθισή του, σύμφωνα με τον Μάθιου Σανκ, πρόεδρο του Συμβουλίου Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης.

Είπε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4 ότι το κατάρτι λειτουργούσε σχεδόν σαν πανί στον δυνατό άνεμο «ειδικά επειδή ήταν τόσο ψηλό».

Μέχρι τώρα, έχουν διασωθεί 15 από τους 22 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Μάικ Λιντς, ενώ ανασύρθηκαν νεκροί ο ίδιος και η κόρη του.

Recommended For You

About the Author: efoni