Ένταξη των Δ.Ε. Καλυβίων, Σαρωνίδας, Κουβαρά και Αναβύσσου στο πρόγραμμα εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων

Στο πρόγραμμα εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων εντάχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Καλυβίων, Σαρωνίδας, Κουβαρά και Αναβύσσου ύστερα από αίτημα της δημοτικής αρχής του Πέτρου Φιλίππου και του αντιδημάρχου Γιάννη Κυριακόπουλου, που εγκρίθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό Νικόλαο Ταγαρά.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα σημάνει την επικαιροποίηση – αναθεώρηση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων των παραπάνω κοινοτήτων ώστε να επιλυθούν θέματα όπως οι χρήσεις γης στη Σαρωνίδα, στα Καλύβια και στον Κουβαρά και η ένταξη περιοχών της Αναβύσσου στο Σχέδιο Πόλης. Για την Π. Φώκαια, πρόσφατα εγκρίθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Η σύνταξη των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων αποτελεί «κλειδί» για τον πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής και τον καθορισμό χρήσεων γης και κατ’ επέκταση για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του συνόλου του δήμου Σαρωνικού.

«Ευχαριστούμε τον υφυπουργό Ν. Ταγαρά που ενέκρινε το αίτημά μας και ενέταξε τις περιοχές μας στο πρόγραμμα εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων. Ωστόσο», σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, «προκειμένου να προχωρήσουν οι πολεοδομικές μελέτες που εκκρεμούν εδώ και αρκετά χρόνια σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου μας, χρειάζεται άμεση οικονομική στήριξη από την πολιτεία, την οποία περιμένουμε ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Όπως επισημαίνει από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Κυριακόπουλος, «ο πολεοδομικός σχεδιασμός αποτελεί την Αρχή της ρύθμισης του χώρου και των χρήσεών του, εντός κι εκτός αστικού ιστού. Κατανοώντας, ως εκ τούτου, ότι καθίσταται καταλυτικός παράγοντας της αναπτυξιακής κατεύθυνσης στοχεύουμε στην άρση αστοχιών με την επικαιροποίησή του. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα απαντηθούν οι σημερινές και μελλοντικές απαιτήσεις και θα ενισχυθεί το αναπτυξιακό πρόσημο του δήμου μας».

 

Recommended For You

About the Author: efoni