Ένοχος ο Σαρκοζί για την υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης «Bygmalion»

Ενοχος κρίθηκε ο Νικολά Σαρκοζί για την πολύκροτη υπόθεση «Bygmalion» σχετικά με τις παράνομες δαπάνες της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι, η Εισαγγελία των Παρισίων είχε ζητήσει την παραπομπή του πρώην προέδρου «για υπέρβαση του ορίου των προεκλογικών δαπανών».

εκδίκαση της υπόθεσης «Bygmalion» ξεκίνησε τον Μάιο.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας κατέθεσε στο δικαστήριο στις 15 Ιουνίου ότι δεν γνώριζε πώς ξοδεύονταν τα χρήματα κι ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην υλικοτεχνική υποστήριξη της εκστρατείας του 2012, όταν διεκδικούσε μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Γαλλίας.

Η γαλλική δικαιοσύνη επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Γάλλο πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος βρέθηκε ένοχος για υπόθεση παράνομης χρηματοδότης της προεκλογικής του εκστρατείας.

O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας απουσίαζε από την αίθουσα του δικαστηρίου στο Παρίσι όταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία για την υπόθεση Bygmalion. Ο Σαρκοζί κρίθηκε ένοχος για υπέρβαση σχεδόν στο διπλάσιο του νόμιμου ορίου των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ στην καμπάνια επανεκλογής του το 2012, όταν έχασε τελικά τη μάχη από τον Σοσιαλιστή αντίπαλό του, Φρανσουά Ολάντ.

Η απόφαση της γαλλικής δικαιοσύνης εκδόθηκε έξι μήνες αφότου κρίθηκε ένοχος για διαφθορά και υποκίνηση επιρροής σε μια άλλη υπόθεση και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης και δύο με χρόνια αναστολή.

Recommended For You

About the Author: efoni