Έναρξη κρουαζιέρας στο λιμάνι του Λαυρίου

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι του Λαυρίου με αφορμή την έναρξη της κρουαζιέρας με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο βουλευτής Αν. Αττικής Βασίλης Οικονόμου και ο Δήμαρχος Λαυρίου Δημήτριος Λουκάς. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και η Υφυπουργός Τουρισμού σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι στηρίζουν τη συνολική αναβάθμιση του λιμανιού και της πόλης του Λαυρίου με στόχο να αναδειχθεί τουριστικός προορισμός ενώ σύντομα αναμένεται να εγκριθούν επτά νέες πλωτές προβλήτες όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα από 200 σκάφη αναψυχής γεγονός που θα αναβαθμίσει το ρόλο του λιμανιού.

Η έναρξη των δραστηριοτήτων κρουαζιέρας στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Λαυρίου που αποτελεί λιμάνι εθνικής σημασίας δίνει ώθηση για νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στην Ανατολική Αττική αλλά και για την ανάδειξη των ανταγωνιστικών της πλεονεκτημάτων. Αυτή η νέα αρχή συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη του τουρισμού και με την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή που ήδη επιδιώκεται από την διοίκηση της Περιφέρεια Αττικής.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Στηρίζουμε έμπρακτα την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Αττική, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητά την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. Στόχος μας τώρα που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο, να τονώσουμε την τουριστική δυναμική της Περιφέρειας μας, αξιοποιώντας τα δυνατά συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Προς αυτή την κατεύθυνση αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε το παράκτιο μέτωπο της Ανατολικής Αττικής, με στοχευμένα έργα και υποδομές που έχουν ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο».

Βασική επιδίωξη τόσο του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων τους, είναι να καθιερωθεί το πανέμορφο παράκτιο μέτωπο της Ανατολικής Αττικής, σε τουριστικό προορισμό πρώτου μεγέθους που θα απολαμβάνει πλέον ο επισκέπτης της Αττικής αποτελώντας ένα ισχυρό “Brand Name” συνώνυμο της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτής της αναπτυξιακής αναγέννησης προωθείται με κάθε πρόσφορο μέσο η ολοκλήρωση των έργων σύνδεσης του λιμένα Λαυρίου με τον προαστιακό καθώς και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

Recommended For You

About the Author: efoni