Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η «ψυχολόγος» δεν έχει πτυχίο και άδεια

Στον ρόλο της «ψυχολόγου» στην υπόθεση των Γλυκών Νερών αναφέρθηκε η πρόεδρος των Ελλήνων Ψυχολόγων Βάσω Μπουκουβάλα, τονίζοντας ότι η Ελένη Μυλωνοπούλου «δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος», ενώ προανήγγειλε πως θα κινηθεί νομικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Μπουκουβάλα ανέφερε πως ο σύλλογος Ελλήνων ψυχολόγων ζήτησε από την κ. Μυλωνοπούλου να προσκομίσει το πτυχίο και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και προέκυψε ότι δεν έχει τίποτε από τα δύο.

 

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον τίτλο αυτό γιατί στην Ελλάδα ευτυχώς ο τίτλος ψυχολόγου είναι νομοθετικά κατοχυρωμένος. Δεν μπορεί κανένας να κάνει χρήση του επαγγελματικού τίτλου του ψυχολόγου εάν δεν έχει πτυχίο ψυχολογίας και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Εμείς οφείλαμε και το κάναμε να ζητήσουμε αυτά τα δύο», σημείωσε.

Παράλληλα, η κ. Μπουκουβάλα επεσήμανε ότι η φερόμενη «ψυχολόγος» δηλώνει ότι ασχολείται με την υπνοθεραπεία «που δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη μας».

«Έχει διασύρει το επάγγελμα του ψυχολόγου παντού» τόνισε η πρόεδρος και εξήγησε πως και ψυχολόγος κανονικά να ήταν το επαγγελματικό απόρρητο αίρεται μόνο αν κινδυνεύει η ζωή του ίδιου του ατόμου ή το ίδιο άτομο απειλεί τη ζωή κάποιου άλλου. Επίσης επεσήμανε πως σε περίπτωση που αυτό συμβεί, ένας ψυχολόγος μπορεί να καταθέσει μόνο στον εισαγγελέα. «Δημόσια απαγορεύεται» είπε εμφατικά και πρόσθεσε πως για το γεγονός ότι μίλησε για πελάτη της στην τηλεόραση, εάν ήταν όντως ψυχολόγος θα περνούσε πειθαρχικό χωρίς συζήτηση.

 

Ερωτηθείς αν θα κάνει ο σύλλογος μήνυση και αν θα χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα σε βάρος της ανέφερε πως «έχουμε συγκεντρώσει πολλά στοιχεία και έχουμε συνεννοηθεί με τον νομικό μας σύμβουλο και θα προχωρήσουμε και παραπέρα νομικά. Δεν πρόκειται να το αφήσουμε».

Σημειώνεται ότι όπως υποστηρίζει η ίδια η «ψυχολόγος» της Κάρολαιν: «Είναι τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει “ως αν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο” για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά».

Η ίδια κατηγορεί, παράλληλα, τον Σύλλογο ότι δεν επιδεικνύει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα».

Η φερόμενη ως ψυχολόγος που παρακολουθούσε την Καρολάιν είχε καταθέσει στην αστυνομία, καθώς είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του ζευγαριού.

Οι λεπτομέρειες που έδινε η φερόμενη ως ψυχολόγος για τις συνεδρίες με το ζευγάρι αποτέλεσαν την αφορμή επιστολής του συλλόγου Ελλήνων ψυχολόγων που ζήτησε να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ της καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της.

Ακόμα μια αφορμή για την έρευνα στάθηκε έγγραφο της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος», της οποίας φέρεται να ήταν μέλος η ψυχολόγος, αλλά αποβλήθηκε στις 17 Απριλίου του 2018, καθώς είχε εμφανιστεί ως μαιευτήρας-γυναικολόγος, ενώ εκείνοι διαπίστωσαν- όπως υποστηρίζουν- πως ήταν μαία, απόφοιτος ΤΕΙ.

Recommended For You

About the Author: efoni