Άλεκ Μπάλντουιν: «Πάγωσε» το Χόλιγουντ με την τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας «Rust»

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και ένας άνδρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας, έπειτα από πυροβολισμό από όπλο που κρατούσε ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ο ηθοποιός πυροβόλησε με όπλο που αποτελούσε «σκηνικό αντικείμενο» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας γουέστερν «Rust» στο Νέο Μεξικό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και να τραυματιστεί ο 48χρονος σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα.

Σύμφωνα εκπρόσωπο του Μπάλντουιν που επικαλέστηκε το περιοδικό People, επρόκειτο για δυστύχημα που προκλήθηκε από «αστοχία πυροβόλου όπλου με άσφαιρα».

Δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες για το περιστατικό, ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Μπάλντουιν εθεάθη δακρυσμένος καθώς μιλούσε στο τηλέφωνο έξω από τα γραφεία του σερίφη, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ ο Σόουζα διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε περιφερειακό ιατρικό κέντρο.

Κατά το Variety, το περιστατικό σημειώθηκε σε ράντσο στο Σάντε Φε.

Σε κατάσταση σοκ οι συντελεστές της ταινίας

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προς το παρόν διακοπή, με τους συντελεστές να είναι συντετριμμένοι. «Όλοι οι πρωταγωνιστές και το συνεργείο της ταινίας είναι συντετριμμένοι από το περιστατικό. Θέλουμε να στείλουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της Χαλίνα Χάτσινς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία παραγωγής.

Η ταινία Rust, σε σενάριο και σκηνοθεσία του κ. Σόουζα, έχει τον Άλεκ Μπάλντουιν συμπαραγωγό και πρωταγωνιστή στον ρόλο του παράνομου Χάρλαντ Ραστ, που πάει να βοηθήσει τον 13χρονο εγγονό του ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο δι’ απαγχονισμού για φόνο.

Ποια ήταν η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς που σκοτώθηκε στην ταινία «Rust»

Ο 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς, που ζούσε στο Venice Beach της Καλιφόρνια, θεωρούνταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του Χόλιγουντ στον χώρο της κινηματογράφησης.

Ήταν κόρη στρατιωτικού και τα πρώτα χρόνια της ζωής της τα πέρασε σε μία σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο πριν εγκατασταθεί στο Κίεβο. Μεγαλώνοντας μετακόμισε, αρχικά, στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και ασχολήθηκε με το ντοκιμαντέρ και αργότερα ταξίδεψε στο Λος Άντζελες, όπου και μπήκε στο χώρο του κινηματογράφου. Εκτός από την ταινία Rust, που έμελλε να είναι και η τελευταία της, είχε συμμετάσχει στην παραγωγή της ταινίας τρόμου, Darlin. Ενώ λίγες ημέρες πριν εμπλακεί με το «Rust», είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας Blindfire.

Δεν είναι η πρώτη τραγωδία στα γυρίσματα ταινίας

Τον Μάρτιο του 1993, ο 27χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι, ο γιος του αστέρα των ταινιών πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, σκοτώθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας The Crow. Το όπλο είχε γεμιστεί με άσφαιρα, αλλά η αυτοψία έδειξε πως ο ηθοποιός χτυπήθηκε από σφαίρα 0,44 μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη που βλήθηκε όταν συμπρωταγωνιστής τράβηξε τη σκανδάλη, χτυπώντας τον στην κοιλιακή χώρα. Η έρευνα που διενεργήθηκε κατέληξε στο ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από «αμέλεια».

Recommended For You

About the Author: efoni