Άδωνις Γεωργιάδης : «Αν χρειαστεί, θα παρέμβουμε και νωρίτερα από τη μία εβδομάδα»-Όσα είπε ο υπουργός για τα μέτρα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για νέα πιο αυστηρά μέτρα, με βάση πάντα την επιδημιολογική εικόνα, ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λίγο μετά την ανακοίνωση των νέων περιορισμών στις «κόκκινες» περιοχές, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αττική.

«Αν χρειαστεί, θα παρέμβουμε και νωρίτερα από τη μία εβδομάδα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πριν από δυο εβδομάδες είχαμε πει ότι τα μέτρα θα επαναξιολογούνται, και παρά το ότι δεν υπήρξαν μεγάλες παραβιάσεις των μέτρων, η αυξημένη κίνηση σε εμπορικούς δρόμους δημιούργησε ανησυχία, οπότε και η Αττική περνάει στη ζώνη αυξημένου κινδύνου και μας υποχρεώνει στη λήψη επιπλέον μέτρων», είπε και πρόσθεσε, «ανά πάσα στιγμή, όταν αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα, είτε προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, θα αλλάξουν και τα μέτρα για να μην αντιμετωπίσουμε το τρίτο κύμα της επιδημίας».

Ο ίδιος ζήτησε, στη συνέχεια, από όλους, να σεβαστούν και να τηρήσουν τα μέτρα, «είμαστε λίγο πριν το τέλος είμαστε κουρασμένοι, αλλά είμαστε και στην καρδιά του χειμώνα και επιβάλλεται να είμαστε προσεκτικοί», είπε.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα κοσμηματοπωλεία – με βάση την εισήγηση των ειδικών – θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος.

Σημείωσε δε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. Πρόσθεσε, όμως ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι στην Αττική δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού.

Ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον ΓΓ εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλιδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα

Ο κ. Γεωργιάδης, τέλος, τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σημείωσε ότι στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6 θα υπάρξει διόρθωση στα ποσά που χορηγήθηκαν στις επιχειρήσεις εστίασης, ενώ προανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση.
Έκανε ακόμα γνωστό ότι τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τους θεσμούς έθεσαν το πρόγραμμα Γέφυρα 2 για τα επιχειρηματικά δάνεια ενώ ήδη κατατέθηκε στη βουλή νομοσχέδιο για να αποζημιωθούν επιχειρήσεις για πάγια έξοδά τους.
Ο κ Γεωργιάδης επανέλαβε πως η κυβέρνηση δε θα αφήσει μόνες τις επιχειρήσεις και θα υπάρξει λύση και για την περίοδο μετά την πανδημία

Για τον τουρισμό εκτίμησε ότι θα πάει παρά πολύ καλά αν μέχρι τον Μάιο έχουν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα και έχει εμβολιαστεί ο πιο ευάλωτος πληθυσμός.

Τέλος, έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων, λέγοντας ότι αν δεν τηρηθούν θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρότερα ενώ αν υπάρξει βελτίωση της κατάστασης θα υπάρξουν και μετρά μεγαλύτερης ελευθερίας.

 

Recommended For You

About the Author: efoni