Όλα τα νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για εστίαση, διασκέδαση, μουσική και ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

Τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της μετάλλαξης Όμικρον ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης – Τι θα ισχύσει από την Πέμπτη – Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιά.

«Η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή των εμπειρογνώμων να συγκληθεί στη «σκιά» της επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον», τόνισε ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης πριν προβεί στην ανακοίνωση των νέων μέτρων που εισηγήθηκαν οι ειδικοί στην κυβέρνηση. Πρόσθεσε δε, ότι πλέον η μετάλλαξη Όμικρον είναι η κυρίαρχη στην κοινωνία μας, ενώ προς το παρόν το ΕΣΥ πιέζεται από τους ασθενείς που νοσούν με «Δέλτα».

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί:

Διασκέδαση και την εστίαση

  • Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης θα είναι μέχρι τις 12 το βράδυ μόνο για καθήμενους σε τραπέζια έως 6 άτομα και απαγόρευση πλήρως της μουσικής
  • Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς (το βράδυ της 31 Ιανουαρίου) το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα ισχύει έως τις 2 τα ξημερώματα, με όλες τις απαγορεύσεις (χωρίς μουσική, μόνο για καθήμενους και σε τραπέζια έως 6 άτομα)

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς όλους να κάνουν αυτοέλεγχο πριν το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί για τις 3 Ιανουαρίου

Εστίαση:

Περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας
Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα
Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες

Μάσκες:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση
Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός

Γήπεδα:

Περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως 50% με κυλιόμενο ωράριο

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

Recommended For You

About the Author: efoni