Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ξεκίνησε η εφαρμογή της σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες

Οι 121.000 εργαζόμενοι τραπεζών και σουπερμάρκετ της χώρας, που απασχολούν περισσότερα από 250 άτομα προσωπικό, θα πρέπει υποχρεωτικά να χτυπούν κάρτα.

«Είναι μία μεταρρύθμιση με έντονο κοινωνικό πρόσημο διότι είναι η καλύτερη εγγύηση για το σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών του εργαζομένου. Θα καταγράφεται η άφιξη και η αποχώρηση και έτσι κανείς δεν θα μπορεί να κλέβει τις ώρες εργασίας», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Κατά την είσοδό τους στον χώρο εργασίας, οι εργαζόμενοι θα «σκανάρουν» την ψηφιακή τους κάρτα που θα έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο δηλώνοντας την αρχή της εργασίας τους. Το ίδιο θα κάνουν και κατά την αποχώρηση τους.

Με την ψηφιακή κάρτα θα καταγράφονται ηλεκτρονικά οι ώρες εργασίας και οι υπερωρίες των εργαζομένων.

Αυτόματα τα στοιχεία θα διαβιβάζονται στην ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και έτσι οι ελεγκτικές Αρχές του υπουργείου Εργασίας θα έχουν την πλήρη εικόνα.

 

Οι εργαζόμενοι θα μπορούν μέσω του «myergani app» να βλέπουν όλες τις πληροφορίες για την εργασιακή τους ταυτότητα.

Στην εφαρμογή του «myergani app» θα αποτυπώνονται επίσης, ο μισθός, οι βάρδιες, τα διαλείμματα, τα ρεπό και οι άδειες του εργαζομένου.

Μετά τα σουπερμάρκετ και τις τράπεζες σειρά παίρνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και η βιομηχανία, έτσι ώστε το καλοκαίρι του 2023 να εφαρμόζεται στον τουρισμό και στην εστίαση.

Recommended For You

About the Author: efoni