Χ. Ταραντίλης: Η απάντηση στον Σύριζα για την παραίτησή του

Με μία ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, δίνει απαντήσεις στα σχόλια της αντιπολίτευσης για την παραίτησή του.

«Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά, επανέρχομαι για δεύτερη φορά -ελπίζω και τελευταία: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς», τονίζει ο κ. Ταραντίλης.

«Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα», επισημαίνει ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του κ. Ταραντίλη από τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν ήταν… κεραυνός εν αιθρία, καθώς η πρόθεση του τέως υφυπουργού ήταν γνωστή στο Μέγαρο Μαξίμου από τις αρχές της εβδομάδας. Κυβερνητικά στελέχη, παράλληλα, δεν αφήνουν περιθώριο για παρερμηνείες της κίνησης του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου και των λόγων της υποβολής παραίτησης, παραπέμποντας στην επιστολή Ταραντίλη προς τον πρωθυπουργό. Σε αυτή αναφέρεται ρητά ότι οικογενειακοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Δείτε την επιστολή παραίτησης του κ Ταραντίλη προς τον πρωθυπουργό εδώ.

Recommended For You

About the Author: efoni