Χρυσοχοΐδης: Φέτος δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο

Φέτος δεν θα διεξαχθεί πορεία στο πλαίσιο της επετείου του Πολυτεχνείου, όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από κυβερνητική σύσκεψη.

«Το 2020, δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν. Το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Όταν θα ανοίξει ξανά η χώρα είμαστε εδώ και πάλι να γιορτάσουμε όλες αυτές τις επετείους και τις γιορτές που μας ενώνουν» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως είναι «μία ευκαιρία να γίνει μία πλατιά συζήτηση με σεβασμό στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, να του αποδώσουμε το νόημα που πρέπει».

Προανήγγειλε παράλληλα «σαρωτικούς ελέγχους» στη διάρκεια του lockdown. «Θα υπάρχουν σαρωτικοί έλεγχοι παρουσία εισαγγελέων ώστε να αποτραπούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και προκάλεσαν τόσο μεγάλη ζημιά» είπε, διαμηνύοντας ότι από αύριο, Σάββατο, «δεν νοούνται συναθροίσεις σε σπίτια, δρόμους και πλατείες».

«Ο εχθρός είναι ο ιός και το βασικό του όπλο είναι οι συναθροίσεις» τόνισε, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες: «Κάνω έκκληση μην συναθροίζεσθε. Μην συγκεντρώνεστε τα βράδια σε διάφορα σημεία. Έτσι εξυπηρετούμε τη διάδοση του ιού».

Επισήμανε ακόμη πως θα διεξαχθούν αυστηροί έλεγχοι στα διόδια όλης της χώρας, για αυτούς που θα επιστρέψουν μετά την έξοδο των τελευταίων ημερών, υπενθυμίζοντας ότι επιτρέπεται η επιστροφή μετά το Σάββατο το πρωί, μόνο σε εκείνους που έχουν μόνιμη κατοικία στον τόπο επιστροφής τους.

Recommended For You

About the Author: efoni