Χρήστος Γιαλιάς: Οι στιγμές μετά την εκτέλεση στη Μάνδρα

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης του επιχειρηματία στη Μάνδρα Αττικής, αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα, σοκάρουν τα βίντεο που καταγράφουν τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία. Στα βίντεο φαίνεται το ΙΧ του θύματος να φλέγεται, ο φίλος του που ακολουθούσε να φωνάζει, ενώ οι αστυνομικοί επιχειρούν με όποια μέσα έχουν να σβήσουν τη φωτιά.

Επίσης στα βίντεο που παρουσιάζει η εκπομπή «Tlive» του Alpha, ακούγεται και μία φωνή να ρωτάει «πού είναι ο πατέρας μου» και να επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

Το μαύρο ΙΧ και η εκτέλεση στη Μάνδρα

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν σχεδιάσει πολύ καλά την εκτέλεση του 59χρονου, ενώ στο φως έρχονται νεότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Οι αρχές εξετάζουν συγκεκριμένες μαρτυρίες περιοίκων, οι οποίες κάνουν λόγο για ένα μαύρο ΙΧ, το οποίο έφυγε με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Δεύτερη μαρτυρία από περίοικο κάνει λόγο επίσης για ένα μαύρο ΙΧ, το οποίο έκανε περίεργες διαδρομές σε κοντινούς απόμερους δρόμους. Μάλιστα, το συγκεκριμένο όχημα φέρεται να είχε χάσει τον προσανατολισμό του και να κινούνταν σε αγροτικούς δρόμους στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες παρακολουθούσαν εδώ και αρκετές ημέρες τις κινήσεις του 59χρονου επιχειρηματία, ενδεχομένως και από τον χώρο που βρίσκονται οι επιχειρήσεις που διατηρεί μέχρι και το σπίτι του.

Ως εκ τούτου θα «χτενίσουν» υλικό από κάμαρες ασφαλείας στη διαδρομή από τον χώρο εργασίας του μέχρι το σπίτι του.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ 

Τι ερευνούν οι αρχές

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, τα στελέχη του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής επιχειρούν μέσα από έναν κύκλο καταθέσεων από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος να διαπιστώσουν εάν το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα, καθώς και αν υπήρχαν απειλές ή αν είχε εχθρούς.

Εξετάζουν το ενδεχόμενο το κίνητρο να σχετίζεται κυρίως με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του θύματος, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο να έπαιξαν ρόλο στην εκτέλεση προσωπικές διαφορές.

Οι αστυνομικοί μιλούν για ενέδρα θανάτου. Οι δράστες εικάζεται ότι κρύφτηκαν στις φυλλωσιές των παρακείμενων δέντρων, σε σκοτεινό σημείο και μόλις το όχημα έστριψε πυροβόλησαν τουλάχιστον 20 φορές.

Οι εκτελεστές φαίνεται να γνώριζαν ότι ο επιχειρηματίας θα κατευθυνόταν στο συγκεκριμένο σπίτι και όχι στο άλλο που διαθέτει επίσης στην περιοχή της Μαγούλας, χωρίς μάλιστα την ασφάλειά του. Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο να είχαν τοποθετήσει gps tracker στο όχημα.

Ο 59χρονος είχε φύγει από την επιχείρησή του με έναν φίλο του. Το θύμα δέχτηκε πυροβολισμούς, ενώ ο φίλος του ακολουθούσε λίγα λεπτά πιο πίσω το όχημα.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, το θύμα είχε απασχολήσει και το 2011 τις αρχές, καθώς στο σπίτι του είχαν βρεθεί 20 καλάσνικοφ, για τα οποία είχε τότε ισχυριστεί ότι ήταν μανιώδης συλλέκτης όπλων. Επιπλέον, υπήρχαν πληροφορίες και για άλλες δραστηριότητες που δεν είχαν όμως αποδειχτεί.

Recommended For You

About the Author: efoni