Χαμόγελο του Παιδιού: Είχε δεχτεί ανώνυμη κλήση για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης στον Κολωνό

Στην αποκάλυψη ότι δέχθηκε κλήση στις αρχές του Σεπτέμβρη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό προχώρησε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως αναφέρει η οργάνωση, τότε είχε δεχθεί ανώνυμη κλήση, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα.

Οι άνθρωποι του οργανισμού έδωσαν άμεσα τις απαραίτητες κατευθύνσεις και ζήτησαν να μιλήσουν, τόσο με το ίδιο το παίδι, όσο και με τους γονείς του με στόχο να τους στηρίξουν. Ωστόσο, το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού.

Χωρίς να έχει κάποιο άλλο στοιχείο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων.

Τελικά, όπως διαπιστώθηκε σήμερα, σύμφωνα με το ιστορικό η κλήση αυτή αφορούσε πράγματι στην υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης.

 

Ο οργανισμός έχει ζητήσει να στηρίξει το παιδί, και μετά από σχετική σύσταση αναμένει την έγκριση και συναίνεση των γονέων και των αρμόδιων ανακριτικών υπαλλήλων προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία κατάθεσης της 12χρονης.

«Στη συνέχεια, η 12χρονη μπορεί να υποστηριχτεί στο θεραπευτικό κέντρο «Το Σπίτι του Παιδιού», το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας για την εξατομικευμένη Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Με την αφορμή της υπόθεσης του Κολωνού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισημαίνει ότι μόνο το α’ εξάμηνο του 2022 έλαβε 557 ανώνυμες και επώνυμες αναφορές κακοποίησης και παραμέλησης που αφορούσαν στο σύνολο τους 964 παιδιά. Από αυτά τα 964 παιδιά, μόλις τα 14 αφορούσαν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Recommended For You

About the Author: efoni