Φώφη Γεννηματά: Θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Οριστικά τέλος στα σενάρια που διακινούσαν εξωθεσμικοί κύκλοι, οι οποίοι και άφηναν να εννοηθεί ότι η Φώφη Γεννηματά δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, έβαλε η πρόεδρος του κόμματος.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ιορδάνη Χασαπόπουλου, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την πρόθεση της να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του κόμματος της Κεντροαριστεράς. «Ναι, θα είμαι εδώ. Και θα είμαι εδώ γιατί έχω αφήγημα για τη χώρα. Έχω αφήγημα για προοδευτική διακυβέρνηση. Έχω αφήγημα που μπορεί να βάλει τέλος στις συντηρητικές πολιτικές», τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι διαδικασίες για την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση θα ξεκινήσουν μετά από ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, που θα αποφασίσει οριστικά για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι βάσει καταστατικού, η εκλογή αρχηγού θα πρέπει να διεξαχθεί τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα από το Συνέδριο του κόμματος, κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο τον Φεβρουάριο του 2021.

Μέχρι στιγμής την υποψηφιότητα του έχει ανακοινώσει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ θεωρείται δεδομένο πως την ηγεσία θα διεκδικήσει και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες, όπως αυτή του υπουργού των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου, Παύλου Γερουλάνου και του βουλευτή Χάρη Καστανίδη.

Recommended For You

About the Author: efoni