Φωτιές: Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, από χθες Δευτέρα, για τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει.

Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό πως ανακαλούνται όλες οι άδειες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της χώρας.

Στην τελευταία έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε ότι η φωτιά στα Δερβενοχώρια είναι σε εξέλιξη και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, προκάλεσε ζημιές, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να πραγματοποιούν δεκάδες απεγκλωβισμούς πολιτών.

Για τη φωτιά στο Λουτράκι είπε ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται δεν έχει ελγχθεί ακόμη.

«Οι σημαντικότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα και χρειάστηκε να επιχειρήσουν επίγιες και εναέριες δυνάμεις και έχουν ελεγχθεί είναι:

-Στην Ηρακλειά,

-Οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στο Δαφνί
-Μία πυρκαγιά στην Καλλονή Λέσβου

-Στη Γαλήνη Λαρίσας
-Στη Χρυσοκελαριά Μεσσηνία
-Μία στο Σέσκλο Μαγνησίας.

Ο κ. Βαθρακογιάννης αναφέρθηκε επίσης στο αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια στο οποίο ανταποκρίθηκαν Γαλλία και Ιταλία οι οποίες στέλνουν τέσσερα αεροσκάφη τα οποία αναμένονται τις επόμενες ώρες στη χώρα μας.

Σημείωσε ακόμα ότι και η αυριανή ημέρα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς καθώς οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας δίνουν τη μάχη. Οι επόμενες ημέρες είναι επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Recommended For You

About the Author: efoni