Φωτιά στο Μάτι: «Υπάρχει ομαδικός τάφος και κανείς δεν έχει πει τι υπάρχει μέσα»

Ηεκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του Mega με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη βρέθηκε στο μαρτυρικό Μάτι και μίλησε με επιζώντες της μεγάλης τραγωδίας. Στις 23 Ιουλίου του 2018 ο Άρης Χερουβείμ έχασε τέσσερα μέλη της οικογένειά του. Τη μητέρα του, την αδερφή του και τις 5χρονες δίδυμες ανιψιές του. Μίλησε στη Νίκη Λυμπεράκη μέσα στο σπίτι που έγιναν όλα.

«Ήταν μια ημέρα, θυμάμαι, που ετοιμαζόμουν να φύγω για το χωριό με τον γιο μου. Θυμάμαι ότι φύσαγε αρκετά. Είχα μιλήσει με τη μητέρα μου, όπως έκανα κάθε πρωί, γύρω στις 11 – 12 η ώρα. Μου είχε πει πως έκανε ζέστη. Ήταν μια περίεργη ημέρα, όπως το έχω πει πολλές φορές, γιατί ήταν η πρώτη τους μέρα εδώ ως η μόνιμη κατοικία της αδερφής μου, των παιδιών της και της μητέρας μου. Η αδερφή μου ήταν βοηθός ακτινολόγου και εκείνη ήταν η πρώτη ημέρα που πήρε μετάθεση στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας. Γι’ αυτό και ήταν Δευτέρα εδώ αλλιώς δεν είχαν κανέναν λόγο να είναι αυτή την ημέρα εδώ σε αυτό το σπίτι. Με πήρε στις 6 το απόγευμα η μητέρα μου και μου είπε ”υπάρχει φωτιά στην Πεντέλη”. Λέω ”μητέρα δεν παίζει κάτι η τηλεόραση, δεν ξέρω κάτι και κοίταξα και τα site”. Και το κλείσαμε. Στις 6:30 το απόγευμα με ξαναπαίρνει και μου λέει ”Άρη, βλέπουμε φλόγες”. Η τελευταία φράση που της είπα ήταν: ”μητέρα γιατί δε φεύγετε”. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που μιλήσαμε» είπε αρχικά ο κ. Χερουβείμ και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Το σπίτι είναι πολύ κοντά στη λεωφόρο. Είναι γύρω στα 55 μέτρα, όπως το μετρήσαμε με τον δικηγόρο μου. Είναι ένας δρόμος φαρδύς. Είναι έξι μέτρα. Το λέω αυτό, το κατέθεσα και στο δικαστήριο, έτσι ξεκίνησα την κατάθεσή μου, γιατί επί 5,5 μέτρα ακούμε συνέχεια ότι ”ο κόσμος κάηκε γιατί οι δρόμοι είναι στενοί στο μάτι, ότι δεν μπόρεσαν να μπουν πυροσβεστικές, ότι έχει αδιέξοδα, αν είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως… Από τη στιγμή που 6:30 μιλάω με τη μητέρα μου και είναι ζωντανή, προφανώς ακόμα και εκείνη τη στιγμή αν του είχαν πει φύγετε, σήμερα θα ζούσαν. Την επόμενη ημέρα το πρωί ήρθα, βρήκα το σπίτι ανοιχτό. Ήμουν σε απόγνωση για το τι συνέβη; Πού είναι; Ώσπου είδα ένα περιπολικό πιο πάνω και πήγα να τις ξαναδηλώσω αγνοούμενες. Είδα ένα σεντόνι, μου είπαν πως είναι δυο γυναίκες με δυο παιδιά. Με πολύ κόπο σηκώσαμε το σεντόνι και έκανα αναγνώριση. Αυτό έγινε την επόμενη ημέρα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν το άντεξαν όλο αυτό. Κάποια μητέρα που έχασε τη ζωή της, 29 χρονών ήταν, νομίζω ο Παναγιώτης, ο οποίος δεν είχε καμία δουλειά με το Μάτι, στο Μαραθώνα πήγαινε το παιδί αφού είχε σχολάσει από τη δουλειά του και το ρίξανε μέσα στη φλεγόμενη περιοχή και κάηκε μέσα στο αυτοκίνητό του. Αυτή η κυρία δεν άντεξε. Μετά από έξι μήνες έφυγε».

Σε ερώτηση της Νίκης Λυμπεράκη για το πώς είναι σήμερα ο Άρης Χερουβείμ εκείνος απάντησε πως: «Εγώ τα τελευταία πεντέμισι χρόνια δεν κοιμάμαι και κάθε ημέρα είμαι στο δικαστήριο γιατί αισθάνομαι ότι οφείλω να είμαι εκεί, όχι μόνο για την οικογένειά μου. Και για τους 104+ που λέμε. Ξέρετε, είναι ένα έγκλημα για το οποίο δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι νεκροί. Το ξέρετε; Υπάρχει ένας ομαδικός τάφος στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης και κανείς δεν έχει πει τι υπάρχει μέσα. Σοβαρά! Υπάρχει ομαδικός τάφος. Ήταν ένα βουνό από χώμα, ώσπου κάποια συγγενής θύματος το έκανε θέμα όταν έμαθε τι συμβαίνει εκεί και ο Δήμος ανέλαβε να βάλει μάρμαρα. Το πιστεύετε; Ποιοι βρίσκονται εκεί; Εγώ λέω ακόμα και το χέρι της μητέρας μου να περίσσεψε και να το έβαλαν εκεί, το θεωρώ ύβρι στους νεκρούς».

Recommended For You

About the Author: efoni