Φωτιά στον Κουβαρά: Καίγονται σπίτια στην Ανάβυσσο

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Νέο Κουβαρά Αττικής, καθώς έχουν αρχίσει να καίγονται τα πρώτα σπίτια στην περιοχή της Αναβύσσου. Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε στην αριστερή πλευρά της λεωφόρου Αθηνών – Λαυρίου, όταν λόγω των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε και «πήδησε» στην απέναντι πλευρά.

Υπενθυμίζεται πως για την Αναβυσσό, μαζί με το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, 112. Όπως αναφέρει το Mega, υπάρχουν μαύροι καπνοί σε αρκετά σπίτια, γεγονός που υποδηλώνει πως έχει επεκταθεί αρκετά το πύρινο μέτωπο.

Μεταξύ των περιοχών, που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, είναι ο Μελισσουργός, ο οποίος ήταν από τις πρώτες περιοχές που δόθηκε εντολή εκκένωσης μαζί με την Πέτα Κουβαρά. Ο Σταύρος Πετρόπουλος, κάτοικος του Σαρωνικού, κάνει λόγο για «βιβλική καταστροφή» και ότι καίγονται σπίτια.

Επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης, μιλώντας στον Alpha ανέφερε πως «καίγονται σπίτια». Μάλιστα, όπως επισημαίνει, η φωτιά είναι πολύ δύσκολη, με εκείνον να μην μπορεί να πλησιάσει. «Ο δρόμος έχει κλείσει, οι πυροσβέστες δεν μπορούν να περάσουν», σημειώνει ο Δήμαρχος Σαρωνικού, τονίζοντας πόσο επικίνδυνη είναι η φωτιά.

«Το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο. Μέσω του κέντρου επιχειρήσεων, έχω δώσει εντολή εκκένωσης των οικισμών Φοινικιά, Τραμπουριά και Κιτέζα. Η κατάσταση είναι τραγική, ανυπόφορη», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «έχει πολύ δυνατό αέρα, δεν βλέπουμε μπροστά μας, λόγω του καπνού», αναφορικά με το μεγάλο «πύρινο μέτωπο» στον Κουβαρά.

fotia - anabyssos
Φωτιά | Facebook – @Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής

«Κινδύνευσαν Πυροσβέστες»

Για τις συνθήκες, που καλούνται να αντιμετωπίσουν, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο μίλησε ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης κινδύνευσαν πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου κινδύνευσαν πυροσβέστες, ενώ υπάρχουν και αναφορές για κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

«Η κατάσταση είναι μία κόλαση! Κάηκε όλο το Πάνειο Όρος, καίει κατοικημένες περιοχές, κινδύνευσαν πυροσβέστες, εγκλωβίστηκε κόσμος», είπε στο OPEN.

Recommended For You

About the Author: efoni