Φωτιά στον Κουβαρά – Αρτοποιός: Προέχει η αεροπυρόσβεση – Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

Στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Κουβαρά αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, λέγοντας: «Μια δύσκολη αγροτοδασική πυρκαγιά η οποία καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Κουβαρά. Συγκεκριμένα Πέτα – Κουβαρά μπορούμε να πούμε και έχει εκδοθεί γι’ αυτό τον σκοπό ένα προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. Συγκεκριμένα στις 13.15 μμ και αφορά την ύπαρξη δασικής πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή καθοδηγούμενη από ισχυρά ρεύματα ανέμων εντάσεως 6 και 7 μποφόρ, έχει γίνει κλιμάκωση δυνάμεων» είπε στην ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Η εικόνα που έχουμε από το συντονιστικό ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος αυτή τη στιγμή, είναι ότι η πυρκαγιά είναι καθοδηγούμενη από ισχυρά ρεύματα ανέμων, είναι καθοδηγούμενη, δηλαδή είναι στην ευρύτερη περιοχή Πέτα Κουβαρά και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αναλόγως του πώς θα είναι η συμπεριφορά της δασικής αυτής πυρκαγιάς, για να δούμε τι μηνύματα, άλλα προειδοποιητικά ή άλλα μηνύματα θα βγουν».

Απαντώντας στα αν θα μπορούσε να υπάρχει ένα σχέδιο προληπτικής εκκένωσης μικρών οικισμών, επισήμανε πως: «Έχουμε ένα πολύ δυναμικό φαινόμενο αυτή τη στιγμή, το οποίο εξελίσσεται στην Ανατολική Αττική. Αναλόγως του πώς θα συμπεριφερθεί η πυρκαγιά, αναλόγως του πώς θα κινηθεί θα είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο».

«Η φωτιά καίει προς τον λόφο. Ωστόσο υπάρχουν οικισμοί στις πέριξ περιοχές και αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαιτέρως. Αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη διασπορά δυνάμεων, προοδευτικών και εναέριων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το συμβάν. Είναι νωρίς να πούμε για το πόσο είναι αυτό το μέτωπο. Είναι αρκετά μεγάλο το μέτωπο, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο προέχει είναι η αεροπυρόσβεση και οι επίγειες δυνάμεις να πέσουν επάνω σε αυτό το συμβάν προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Recommended For You

About the Author: efoni