Φωτιά στη Γλυφάδα- Aνησυχία για επέκταση της πυρκαγιάς στη Βούλα

Την εκτίμηση ότι η πυρκαγιά στη Γλυφάδα μπορεί να επεκταθεί στα επόμενα λεπτά στη Βούλα εξέφρασε o εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Φωτιά στη Γλυφάδα

Όπως είπε στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και δημιουργούνται στροβιλισμοί που δεν μπορούν να ελεχθούν αλλά για την ώρα δεν απειλούνται σπίτια.

Να σημειωθεί πως στο σημείο έχει σπεύσει και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη έρευνες.

Δήμαρχος Γλυφάδας: Η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ

 

Η φωτιά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου, ενώ λόγω της πυρκαγιάς υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η πυρκαγιά στην άνω Γλυφάδα κατευθύνεται προς το βουνό από το τέρμα της οδού Μετσόβου απ’ όπου ξεκίνησε ενώ έχουν ενισχυθεί τα μέσα πυρόσβεσης.

Μάχη με τις φλόγες στη Γλυφάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στη Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου κοντά στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας.

Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ γίνονται ρίψεις νερού από και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ, 1 Ε/Π καθώς & 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες & υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον, στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν σπίτια ωστόσο για την ώρα δεν απειλούνται, καθώς οι φλόγες είναι μακριά.

Recommended For You

About the Author: efoni