Φωτιά στη Βούλα: Ο καβγάς των δημάρχων Ελληνικού και Γλυφάδας για τις ευθύνες

Ένταση έχει προκληθεί ανάμεσα στον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου και στον δήμαρχο Ελληνικού, Γιάννη Κωνσταντάτο με αφορμή την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Δήμο Γλυφάδας και κατευθύνθηκε μέχρι τον Δήμο Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης.

Το πρωί της Δευτέρας οι δύο δήμαρχοι μίλησαν στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μετά την καταστροφική φωτιά του Σαββάτου.

«Δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση οι δύο σχετιζόμενοι δήμοι Γλυφάδας και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης», δήλωσε ο Γιώργος Παπανικολάου για την κόντρα που έχει ξεσπάσε.

Και συμπλήρωσε ότι, «ο Κωνσταντάτος την ώρα της μάχης έβγαινε στα κανάλια και χωρίς να είναι στο πεδίο, προσπαθούσε να αποδώσει ευθύνες».

 

Όπως είπε ο Δήμαρχος Γλυφάδας«την ημέρα της φωτιάς αναπτυχθήκαμε μέσα σε 2 λεπτά» και ειδικότερα για την έναρξη της φωτιάς επιμένει πως το σημείο ήταν στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, η πυροσβεστική συμφωνεί μαζί μας κι ας σκεφτεί κανείς τι θα γινόταν αν αυτός ο σταθμός έπαιρνε φωτιά».

«Είχαμε από την αρχή την πεποίθηση ότι θα ελεγχόταν η φωτιά, βλέπουμε ότι υπήρχε άλλη εστία στο κοιμητήριο της Βούλας κι άλλη στον οικισμό», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα» είπε ότι, «μπροστά μας έχει ανηφοριά και χρειάζεται συνεργασία. Εμείς θα δούμε με τον ΔΕΔΔΗΕ τα αίτια της πυρκαγιάς».

Για την κόντρα με τον δήμαρχο Ελληνικού είπε πως, «είναι ντροπή την ώρα της μάχης να προσπαθεί να κάνει μικροπολιτική» και απαντώντας στις κατηγορίες «Κωνσταντάτου» για αποχώρηση της Γλυφάδας από τον ΣΠΑΥ, είπε πως, «ο ΣΠΑΥ είναι σύνδεσμος δήμων, δεν έχει πυροσβεστική, αποχωρήσαμε από το 2014 γιατί από τότε συνεισφέραμε 1 εκατομμύριο ευρώ και κρίναμε ότι, μπορούμε να επενδύσουμε αλλού και φέτος με τις 130.000 ευρώ αγοράσαμε δύο πυροσβεστικά».

«Όταν ήταν ευθύνη του ΣΠΑΥ ο υποσταθμός της Γλυφάδας, ήταν καθαρός»

«Ήμασταν εκεί με 100 αυτοκίνητα του ΣΠΑΥ και του Δήμου, με πάρα πολύ κόσμο και την ίδια στιγμή είχαμε λιπόθυμος», είπε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάντος, απαντώντας στον δήμαρχο Γλυφάδας.

Ο ίδιος εξήγησε ότι, «ο ΣΠΑΥ έχει σβήσει εκατοντάδες φωτιές, από τότε που ο Χαρδαλιάς ήταν πρόεδρος» και παρουσιάζοντας σχετικές φωτογραφίες, είπε πως, «ο υποσταθμός της Γλυφάδας ήταν πεντακάθαρος, όταν ήταν στην ευθύνη του ΣΠΑΥ, αλλά όταν έφυγε η Γλυφάδα, ήταν αυτή η κατάσταση».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι, στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, «το δασαρχείο πάει να καθαρίσει, κι όταν δεν πάει το δασαρχείο πάμε εμείς».

Recommended For You

About the Author: efoni