Φωτιά στην Πεντέλη: Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο μία ημέρα πριν

Η φωτιά στην Πεντέλη ξεκίνησε από περιοχή «που είχε επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας», αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τονίζοντας ότι είχε ήδη προειδοποιήσει για την πυρκαγιά μία ημέρα πριν.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των επικίνδυνων περιοχών, για τις οποίες είχε προειδοποιήσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, βρισκόταν και το Νταού Πεντέλης, εκεί όπου ξεκίνησε η φωτιά το απόγευμα της Τρίτης (19.7.2022) και τελικά έκαψε πολλά στρέμματα και σπίτια, λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή.

«Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00)», αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Αναλυτικά η ανάρτηση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για τη φωτιά στην Πεντέλη:

«Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00).

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για έγκαιρη ενημέρωση και εκτίμηση της κατάστασης της καταστροφής προς τις μονάδες και φορείς που μάχονται στο πεδίο της αντιμετώπισης της πύρινης λαίλαπας με την ευχή να τελειώσει και να περιοριστεί το πρόβλημα στην περιοχή το συντομότερο. Καλή δύναμη στους ηρωικούς πυροσβέστες.

Μπορείτε να βλέπετε καθημερινά τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς μέσω της διαδραστικής εφαρμογής του BEYOND ➡️ https://riskmap.beyond-eocenter.eu/

Το μοντέλο αναπτύχθηκε το 2020 και προβλέπει τον κίνδυνο πυρκαγιάς για την επόμενη μέρα σε πανελλήνια κλίμακα με χωρική ανάλυση 500m».

Recommended For You

About the Author: efoni