Φωτιά στην Πάρνηθα: Προσαγωγές για εμπρησμούς σε Μενίδι και Αυλώνα

Συνολικά 4 προσαγωγές, όλοι τους Έλληνες, έχουν γίνει μέχρι τις 14:00 της Πέμπτης (24.8.2023) για εμπρησμούς. Οι 2 έγιναν μετά τις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν στους πρόποδες της Πάρνηθας στον Αυλώνα και λίγη ώρα μετά, σημειώθηκαν άλλες 2 στο Μενίδι.

«Δεν θα γλυτώσετε. Θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε!», δήλωσε οργισμένος ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, για τους εμπρησμούς που έχουν σημειωθεί σήμερα και έχουν προκαλέσει νέες εστίες φωτιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Γι’ αυτό και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους υπόπτους και ήδη έχουν προχωρήσει σε 4 προσαγωγές στον Αυλώνα και στο Μενίδι. Συνολικά, όπως ανέφερε και ο κ. Κικίλιας, έχουν σημειωθεί 9 εμπρησμοί στον Αυλώνα, προκαλώντας φωτιές που έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα βγαίνουν φωτογραφίες που «δείχνουν» εμπρησμό στην περιοχή.

Το ασημί φορτηγό και τα ύποπτα αντικείμενα που βρέθηκαν στα οχήματα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε γίνει προσαγωγή ενός 45χρονου υπόπτου για εμπρησμούς στον Αυλώνα, με τις νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για κάτοικο της περιοχής, ο οποίος εθεάθη να κινείται με ένα ασημί όχημα στα μέρη εκεί.

Οι καταγγελίες εις βάρος του είναι πολλές, ότι κινείτο συνέχεια σε περιοχές που σημειώνονταν συνέχεια αναζωπυρώσεις, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του. Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και στην κατοχή του βρέθηκαν κυάλιασπινθηριστήςβαμβάκι και αναπτήρες.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για ένα αγροτικό φορτηγό που θεωρείται ως ύποπτο όχημα που κινείτο στην περιοχή όπου προκλήθηκαν οι εμπρησμοί. «Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων», είπε επί λέξει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και τόνισε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό».

Όσον αφορά τη δεύτερη προσαγωγή επίσης ενός 45χρονου που έγινε στον Αυλώνα, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι πρώην δικηγόρος και κινείτο και αυτός στην περιοχή, όπου σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, σημειώνονταν συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Σχετικά με τις δύο προσαγωγές 31χρονων στο Μενίδι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ύποπτοι εντοπίστηκαν να κινούνται μέσα σε αυτοκίνητο σε απαγορευμένη περιοχή (στην οδό Φιλίας των Λαών) και βρέθηκαν πάνω τους αναπτήρες και ένα σπρέι αυτοκινήτου.

Recommended For You

About the Author: efoni