«Φουλ» κρατήσεων στην Ανατολική Αττική – Κορονοπάρτι παντού

Ανάρπαστα έχουν γίνει τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε Βάρκιζα, Σαρωνίδα, Ανάβυσσο, Παλαιά Φώκαια, Σούνιο και Πόρτο Ράφτη

Την τιμητική τους έχουν φέτος οι κρατήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης ενώ η πληρότητα αγγίζει το 80% καθώς όσοι έμειναν για να γιορτάσουν το Πάσχα στην Αθήνα αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να περάσουν αυτές τις ημέρες εντός Αττικής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, Ανδρέας Χίου εξηγεί πως πρόκειται για φαινόμενο που συναντάται πρώτη φορά στις κρατήσεις ενοικίασης βραχυχρόνιας μίσθωσης αφού άλλες χρονιές δεν υπάρχει τέτοια ζήτηση και τάση αφού οι περισσότεροι πήγαιναν στα εξοχικά τους κάτι που φέτος απαγορεύεται εξαιτίας της πανδημίας: «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση σταμάτησε την μετακίνηση μεταξύ των νόμων η πληρότητα αυτή τη στιγμή στα ακίνητα της Αττικής φτάνει και ξεπερνάει το 80%» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Βάρκιζα, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια, Σούνιο και Πόρτο Ράφτη είναι οι περιοχές που έχουν επιλέξει οι περισσότεροι δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που ζητούν απομονωμένες βίλες και μονοκατοικίες για το… γύρισμα του οβελία. «Με δωμάτια 2-3 και πάνω ώστε κάποιος να πάει με την οικογένειά του ή ακόμα να πάνε και 2-3 οικογένειες και να μοιραστούν τα έξοδα και ζητάνε ακίνητα τα οποία να είναι όσο το δυνατόν πιο απομονωμένα», λέει ο κ. Χίου.

Την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με την ΚΥΑ, υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα. Η μετακίνηση θα γίνει με χρήση SMS με τον κωδικό 6 ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές. Παράλληλα, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Σε επαγρύπνηση η Αστυνομία για πριβέ κορονοπάρτι σε βίλες

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ που φοβάται πως θα διεξαχθούν κορονοπάρτι σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και οι περιπολίες στοχευμένες προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες καθώς οι απομονωμένες βίλες δεν είναι ανάρπαστες μόνο από οικογένειες για τον εορτασμό του Πάσχα.

Όπως εξηγεί ο κ. Χίου όμως μία τέτοιου είδους κράτηση, που έχει στόχο δηλαδή τη διοργάνωση κάποιου κορονοπάρτι γίνεται εύκολα αντιληπτή καθώς είναι κράτηση μιας ημέρας και συνήθως πρόκειται για νεαρά άτομα. «Από τη στιγμή που το διαπιστώσαμε εδώ και κάποιο χρόνο έχουμε ζητήσει από τα μέλη μας να σταματήσουν να δέχονται κρατήσεις μιας νύχτας και έχουν διαμορφώσει τις καταχωρήσεις τους στις πλατφόρμες ώστε να δέχονται για πάνω από 2-3 διανυκτερεύσεις».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «Κανένας ιδιοκτήτης ή διαχειριστής ακινήτου αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει να γίνονται πάρτι γιατί μόνο χαμένος θα βγει εκτός από το πρόστιμο το οποίο είναι τεράστιο αγγίζει τις 5.000 ευρώ είναι και η ζημιά που γίνεται στο ακίνητο το οποίο ακίνητο ο καθένας το έχει ανακαινίσει για να το χρησιμοποιήσει στην βραχυχρόνια διαμονή και είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Όπως σημειώνει πριν γίνει η κράτηση και πάει ο πελάτης δεν είναι εύκολο να γνωρίζουν ότι θα διοργανωθεί κορονοπάρτι γιατί όπως αναφέρει «πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να μπει στην Airbnb, να κάνει μια στιγμιαία κράτηση, να πάει εκεί πέρα και να κάνει ότι θέλει. Το διαπιστώνουμε εκ των υστέρων είτε από κάποια τηλεφωνήματα γειτόνων είτε από την αστυνομία».

Πηγή: protothema.gr

Recommended For You

About the Author: efoni