Φοιτητικές εκλογές: Διαφωνία ανάμεσα σε ΔΑΠ και ΠΚΣ για τα αποτελέσματα

Φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ωστόσο για ακόμα μία χρονιά υπάρχει διαφωνία ανάμεσα ως προς τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για 37η συνεχόμενη χρονιά ανεδείχθη πρώτη, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 40,01%, με την ενσωμάτωση να ανέρχεται στο 98,8%. Κατά τη γαλάζια παράταξη, η ΠΚΣ ήταν δεύτερη με ποσοστό 23,49%, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ΠΑΣΠ με 12,49%.

Μάλιστα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τονίζει ότι «οι φοιτητές επέλεξαν την πρόοδο, την εξωστρέφεια και τις μεταρρυθμίσεις των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τις οποίες στηρίζει η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ».

dap
dap.gr

Στον αντίποδα, η ΠΚΣ, ανακοίνωσε ότι η ίδια κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικά για τρίτη διαδοχική χρονιά με ποσοστό 34,19% και ακολουθεί η ΔΑΠ με 24,52% και η ΠΑΣΠ με 10,25%.

pks
pksekloges.gr

 

Φοιτιτικές εκλογές: Καταγγελίες για νοθεία

Για ακόμα μία χρονιά δεν έλειψαν οι καταγγελίες για νοθεία στις φοιτητικές εκλογές.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατηγόρησε την ΠΚΣ ότι «σε πολλές σχολές έστησε μόνη της κάλπες εκτός της νόμιμης διαδικασίας, δημιουργώντας φοιτητικούς συλλόγους – φαντάσματα».

Από την άλλη, η Πανσπουδαστική κατηγόρησε την παράταξη που πρόσκεινται στη ΝΔ ότι «έχει πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική».

Πάντως, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο συμφωνούν οι δύο παρατάξεις και αυτό είναι ο αριθμός των φοιτητών που προσήλθαν στις κάλπες. ΔΑΠ και ΠΚΣ τονίζουν ότι στις φοιτητικές εκλογές συμμετείχαν περίπου 50.000 νέοι.

Να σημειωθεί ότι η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σχημάτισε ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή της χώρας.

Recommended For You

About the Author: efoni