Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Καταθέτει η 24χρονη- Το μήνυμά της

«Κάνω έκκληση σε όλες τις γυναίκες που ενδεχομένως έχουν ζήσει αντίστοιχα περιστατικά, να μιλήσουν, ώστε να σταματήσουμε τέτοιες καταστάσεις», ανέφερε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα κατά την έξοδό της από το τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

 

«Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας. Ελπίζω να βρω το δίκιο μου». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της 24χρονης που το πρωί της Παρασκευής μετέβη στο ΤΑ Λευκού Πύργου.

Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα μετέβη στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου προκειμένου να καταθέσει για το τι συνέβη με τον δικηγόρο του 27χρονου.

Ενώπιον της 5ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης βρίσκεται εκ νέου η 24χρονη για συμπληρωματική κατάθεση, παρουσία ψυχολόγου. «Η 24χρονη παλεύει να ενώσει τα κομμάτια της», σημειώνει ο δικηγόρος της νεαρής κοπέλας, Αθανάσιος Ζιώγας.

Υπενθυμίζεται ότι έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της νεαρής γυναίκας, κάτι που είχε αιτηθεί ο ίδιος ο δικηγόρος της ώστε να διερευνηθούν τα μηνύματα και οι κλήσεις της ίδιας προς επιβεβαίωση της μαρτυρίας της.

Η νεαρή γυναίκα θα κληθεί να δώσει διευκρινίσεις για όσα είχε αναφέρει στις προηγούμενες τρεις καταθέσεις της (δύο στην αστυνομία και μία στην ανακρίτρια), προκειμένου να «φωτιστούν» πτυχές της υπόθεσης.

Η πρώτη κατάθεση στην ανακρίτρια είχε γίνει πριν από μία ακριβώς εβδομάδα, όταν η 24χρονη κατήγγειλε δύο ακόμη άτομα, πλην του 27χρονου -που κατέστη ήδη κατηγορούμενος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους- αναγνωρίζοντας τον έναν εξ αυτών.

Εκτός από την 24χρονη, την πόρτα της ανακρίτριας είναι προγραμματισμένο να περάσουν τρία ακόμη άτομα από το περιβάλλον της.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη 17χρονη φίλη της, με την οποία πήγαν μαζί στο ρεβεγιόν αλλά εκείνη έφυγε μαζί με μία άλλη γυναίκα, τον εργοδότη της κι έναν φίλο του. Οι δύο τελευταίοι ήταν αυτοί που τη συνάντησαν πρώτοι το πρωί της Πρωτοχρονιάς μετά τον φερόμενο βιασμό της.

Στο μεταξύ, εν αναμονή των τοξικολογικών αποτελεσμάτων βρίσκεται η ανακρίτρια για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση.

Όπως μετέδωσε τις προηγούμενες μέρες το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δείγμα που έχει ληφθεί από την 24χρονη απεστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας για τυχόν ανίχνευση νέων ναρκωτικών ουσιών που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν υπάρχει -μέχρι στιγμής- η δυνατότητα να προσδιοριστούν από τα αντίστοιχα ελληνικά εργαστήρια.

Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα κι εφόσον ανιχνευθούν ουσίες που οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η καταγγέλλουσα κατέστη αναίσθητη κατά την τέλεση της εις βάρος της πράξης πιθανολογείται ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Την ίδια ώρα, διά του συνηγόρου του, ο 27χρονος (διώκεται αυτή τη στιγμή για γενετήσιες πράξεις χωρίς της συναίνεση της παθούσας) επανέλαβε σε δήλωσή του που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, ότι ουδέποτε διέπραξε «βιασμό» σε βάρος της μηνύτριας.

«Η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεσή της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη δήλωση.

Νέες καταγγελίες

Παράλληλα, ο Ηλίας Γκιώνης, ο ακτιβιστής που έκανε γνωστή την υπόθεση της 24χρονης, συνεχίζει τις αναρτήσεις, λέγοντας πως λαμβάνει συνεχώς νέες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον Γεώργιο Ζήση, τον δικηγόρο του κ. Γκιώνη, ο ακτιβιστής δέχεται μηνύματα από πολλές πόλεις της Ελλάδας ότι συμβαίνουν εξίσου κι εκεί τα ίδια περιστατικά, από κοπέλες που έχουν κληθεί σε πάρτι ή που γνώριζαν αντίστοιχα σκηνικά.

Διαρροή καταθέσεων

Σε συνέχεια, πάντως, της διαρροής καταθέσεων των εμπλεκομένων στην υπόθεση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση. Στο επίκεντρο της διενέργειας έρευνας θα βρεθεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Ηλίας Γκιώνης: Δέχομαι απειλές – «Αρχίζεις και μοιάζεις στον Καραϊβάζ» – Εμπλέκονται και αστυνομικοί στο κύκλωμα

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο Ηλίας Γκιώνης αποκάλυψε πως δέχεται απειλές για τη ζωή του στους λογαριασμούς του, με σχόλια όπως «τι νούμερο τσιμέντο φοράς» και «έχεις αρχίσει και μοιάζεις με τον Γιώργο Καραϊβάζ», τον δημοσιογράφο που δολοφονήθηκε.

Μιλώντας για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για κύκλωμα μαστροπείας σε Ελλάδα και Κύπρο

, ο ακτιβιστής τόνισε ότι «είναι μεγάλο το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί από όλες τις πόλεις που έχουν αναφερθεί», τονίζοντας ότι αν «αύριο – μεθαύριο εγώ βρεθώ δολοφονημένος, τα στοιχεία θα αποκαλυφθούν».

«Είμαι ένας ερασιτέχνης και κάνω μια έρευνα. Δεν έχω κάποιο στοιχείο και ούτε έχω τις άκρες για να μπορέσω να διεξάγω μια έρευνα που θα βοηθήσει τόσο τις Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι είναι επιφυλακτικός για τη συνεργασία του με την αστυνομία στην Κύπρο, λέγοντας: «Υπάρχουν άτομα στην αστυνομία της Κύπρου που έχουν πλοκάμια παντού και δεν μπορώ να εμπιστευτώ. Δεν ξέρω τι άλλο έχουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες».

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι υπάρχουν και αστυνομικοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα, λέγοντας πως «έχει σταλεί ένα email από τις αρχές της Κύπρου το οποίο δεν είχα δει. Οι αστυνομικές Αρχές στην Ελλάδα γνωρίζουν ποιος είμαι και που βρίσκομαι. Έχω καθυστερήσει να στείλω το υλικό που έχω από τις πηγές γιατί έχω αποδείξεις ότι σε κάθε πόλη που εμπλέκεται το κύκλωμα, υπάρχουν και κάποιοι αστυνομικοί που εμπλέκονται».

Όταν χρειαστεί, θα καταθέσει τα στοιχεία που έχει, σημείωσε ο ίδιος, λέγοντας πως «αυτό το κύκλωμα υπάρχει πολλά χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο και σε άλλες χώρες και εμπλέκεται σε υποθέσεις από τζόγο, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικά, διακίνηση όπλων μέχρι και διακίνηση υλικού σε πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους. Αυτές τις καταγγελίες τις έχω από τον κόσμο και την τοπική κοινωνία. Τις εξακριβώνω με στοιχεία και δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε τις επόμενες ημέρες»

 Ιατροδικαστής αφήνει αιχμές για τον χρόνο που έγιναν οι εξετάσεις στην Γεωργία

Με την φράση ότι «τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερα» ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ιατροδικαστική εξέταση της 24χρονης Γεωργίας που κατήγγειλε τον βιασμό της στην Θεσσαλονίκη. Γεγονός που όπως εκτίμησε ίσως αποβεί καθοριστικό, επηρεάζοντας σε ένα βαθμό τα ευρήματα της τοξικολογικής έρευνας και της απόδοσης κατηγοριών.

«Ο μεγαλύτερος εχθρός αυτών των υποθέσεων είναι ο χρόνος. Συνεπώς άμεσα πρέπει να ξεκινήσει η διερεύνηση αυτού του περιστατικού. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να βγουν οι εντολές για τις κατάλληλες εξετάσεις: αίματος, τοξικολογικές, ιατροδικαστικές και η ανάληψη ιστολογικών υλικών. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα. Όσο περνάνε οι ώρες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να βρούμε στοιχεία ώστε να καταλήξουμε σε ασφαλής συμπεράσματα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Γαλεντέρης.

Μιλώντας για την υπόθεση της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη και τις καταγγελίες που έκανε η ίδια αλλά και οι συνήγοροί της για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη λήψη γενετικού υλικού μετά την καταγγελία ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι η λειτουργία της ιατροδικαστικής υπηρεσίας με ωράριο… δημοσίου συνετέλεσε σε αυτή την αργοπορία των αρμόδιων Αρχών.

«Η πράξη φέρεται ότι τελέστηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς ενώ η αναφορά στο αστυνομικό τμήμα έγινε την ίδια μέρα. Η ιατροδικαστική εξέταση έγινε την επόμενη ημέρα. Τα δείγματα πάρθηκαν την επόμενη ημέρα, δίχως να ληφθεί αίμα. Κάποια πράγματα δικαιολογούνται, κάποια δεν δικαιολογούνται. Οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες έχουν το μειονέκτημα ότι δεν λειτουργούν Σαββατοκύριακα και απογεύματα. Σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού πρέπει να κληθούν επειγόντως για να εξετάσουν κάποιο περιστατικό», δήλωσε ο κ. Γαλεντέλης.

Αναφορικά με την αποστολή των τοξικολογικών εξετάσεων του φερόμενου ως θύματος, στο εξωτερικό επισήμανε ότι «θέλει να πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει τέτοια δυνατότητα. Ίσως ήταν τεχνικά πιο εύκολο να σταλθούν στην Ελβετία και όχι στην Κρήτη», επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι απαιτείται σημαντικός χρόνος για την ασφαλή και εξειδικευμένη ανάλυσή τους.

Recommended For You

About the Author: efoni