ΥΠΕΣ: 19 εκατ. ευρώ σε 30 Δήμους από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”

Στο πλαίσιο του Προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ”, υπεγράφησαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, αποφάσεις ένταξης που αφορούν σε έργα συνολικού ύψους 19 εκατ. ευρώ για 30 Δήμους σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα:

  • 13,3 εκατ. ευρώ διατίθενται για έργα Αθλητικών Εγκαταστάσεων( Δήμοι Λευκάδας, Μαραθώνος, Παιανίας,Κηφισιάς, Κομοτηνής, Δυτ.Μάνης, Αγκιστρίου,Σπάρτης, Βισαλτίας, Πόρου, Ραφήνας-Πικερμίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Σπάτων-Αρτέμιδας, Σάμης, Διστόμου Αράχοβας-Αντίκυρας, Ζαγορίου,Νεάπολης Συκεών, Ερέτριας,Εορδαίας)
  • 5 εκατ. ευρώ διατίθενται για έργα που σχετίζονται με την κατασκευή, την επισκευή, τη συντήρηση και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων Καταφυγίων Αδέσποτων Ζώων( Δήμοι Ιάσμου, Διός Ολύμπου,Κω,Λαμιέων, Μετεώρων,Ιερής  Πόλης Μεσολογγίου, Δελφών)
  • 315.000 ευρώ αφορούν στη χρηματοδότηση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων (Δήμος Σκιάθου)
  • 31.500 ευρώ αφορούν σε έργα που σχετίζονται με Στέγαστρα Στάσεων (Δήμος Τροιζηνίας)
  • 113.000 ευρώ αφορούν σε έργα που σχετίζονται με ράμπες και χώρους υγιεινής ΑμεΑ (Δήμοι Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και Σαρωνικού)

«Πρόκειται για έργα με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, που στόχο έχουν τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Προχωράμε με σχέδιο, ταχύτητα και αποφασιστικότητα, αξιοποιώντας αναπτυξιακά εργαλεία για την Αυτοδιοίκηση, καλύπτοντας έτσι σημαντικές ανάγκες σε υποδομές και κρίσιμους τομείς για τις τοπικές κοινωνίες, πάντοτε με γνώμονα να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Recommended For You

About the Author: efoni