Τσελίκ: Η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα κατά της Τουρκίας – Κακώς έχει στρατό το Καστελόριζο

Κλιμακώνουν την εμπρηστική ρητορική τους Τούρκοι αξιωματούχοι που επιδίδονται σε ακραία προκλητικές δηλώσεις οι οποίες δεν συμβαδίζουν με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Ολοένα και συχνότερα, αυτές τις ημέρες, η Άγκυρα θέτει ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών, «γκριζάροντάς» τα, ενώ προτάσσει το εγχείρημα «Γαλάζια Πατρίδα». Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, μιλώντας στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του AKP, υποστήριξε – μεταξύ άλλων – ότι κακώς δεν είναι αποστρατιωτικοποιημένο το Καστελόριζο.

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο Τσελίκ ισχυρίστηκε, δε, ότι η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα κατά της Τουρκίας κι ότι εμπλέκει συνεχώς τρίτες χώρες.

«Κακώς οι Έλληνες θεωρούν απειλή την ”Γαλάζια Πατρίδα”» συμπλήρωσε  ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν εμμένοντας στην τακτική της προαπαγάνδας.

Ισχυρίστηκε, όπως έκανε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ότι όποτε η Άγκυρα καλεί σε διάλογο την Ελλάδα βάσει του διεθνούς δικαίου, η χώρα μας απορρίπτει την πρόταση και κάνει προπαγάνδα μιλώντας για επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον της.

Recommended For You

About the Author: efoni