Τσίπρας για Τέμπη: Αναλαμβάνω την ευθύνη, αυτήν όμως που μου αναλογεί

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με προεκλογικό «άρωμα».

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να γίνει μετωπική σύγκρουση τρένων» και παραδέχθηκε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει «το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί».

Παράλληλα, τόνισε και για τον καιρό που ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός ότι «με την ευθύνη δεν έχω τσακωθεί. Έχω αναλάβει τις ευθύνες μου σε πολλές περιπτώσεις».

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε «ευθύνη» σε «κρίσιμες στιγμές» για «υποθέσεις μάλιστα που δεν αφορούσαν τα δικά τους πεπραγμένα».

«Το 2015 ανέλαβα την ευθύνη να μην οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής ότι έκανα κωλοτούμπα. Αργότερα ανέλαβα την ευθύνη για να κάνω αυτό που θεωρούσα πατριωτικό συμφέρον για τη χώρα και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ανέλαβα την ευθύνη και σε τραγωδίες που και ‘γω έζησα με απώλειες ανθρώπινης ζωής που δεν είχαν όμως ανθρωπογενή αίτια, φυσικές καταστροφές αλλά βρέθηκα σε ευθύνη και την ανέλαβα», είπε, αντιπαραβάλλοντας ότι στα Τέμπη είχαμε «ένα τραγικό γεγονός που δεν έπρεπε να συμβεί».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο MEGA:

«Έχουμε έναν σιδηρόδρομο που έπρεπε από το 2003 να έχει σύστημα τηλεδιοίκησης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ από την κυβέρνησή του ήταν «αναγκαστική, γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή».

«Είναι αδιανόητο, Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Επί 12 λεπτά δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση, στην ίδια γραμμή ενώ υπάρχει διπλή γραμμή», πρόσθεσε, σχολιάζοντας πως η “διαπίστωση” του μέσου πολίτη είναι ότι το «κράτος το οποίο έχει στηθεί με τον τρόπο που στήθηκε δεν προσφέρει τη στοιχειώδη ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την υλοποίηση της σύμβασης 717, αλλά αναγκάστηκε να προχωρήσει σε συμπληρωματική σύμβαση», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 -επί πρωθυπουργίας του- είχε υλοποιηθεί το 72% της εν λόγω σύμβασης.

Όπως υποστήριξε στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 2023 -επί κυβέρνησης ΝΔ- είχε υλοποιηθεί το 77% της σύμβασης. «Τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι τέσσερα χρόνια;», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Εμείς κυβερνήσαμε τέσσερα χρόνια, από τα πιο δύσκολα με τα μνημόνια. Αυτό το κράτος το αναξιοκρατικό, το πελατειακό, το ρουσφετολογικό, το αναποτελεσματικό δεν το φτιάξαμε εμείς. Έχουμε όμως την ευθύνη να το διορθώσουμε», τόνισε.

Recommended For You

About the Author: efoni