Τραγωδία στα Σπάτα: Οι γονείς του 22χρονου Τζακ χαρακτηρίζουν «αποτρέψιμο» το ατύχημα του γιου τους

Σε μια ανείπωτη τραγωδία εξελίχθηκε η εκδρομή της παρέας των έξι παιδιών από τη Μεγάλη Βρετανία στη Μύκονο, με τον 22χρονο Τζακ Φέντον να χάνει τη ζωή του στο ελικοδρόμιο των Σπατών, λίγο πριν από το ταξίδι της επιστροφής για την Αγγλία.

Οι τρεις φίλοι του, οι οποίοι πετούσαν μαζί του από τη Μύκονο, είδαν με τα μάτια τους τον 22χρονο να διαμελίζεται από τον έλικα του ελικοπτέρου.

Ο Τζακ Φέντον, 22 ετών, χτυπήθηκε όταν περπάτησε πίσω από το ελικόπτερο ενώ ο κινητήρας του ήταν ακόμα ενεργοποιημένος.  Οι γονείς του Τζακ, Μιγκέλ και Τόρι Φέντον,  υποστηρίζουν ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν τηρήθηκαν από την εταιρεία ελικοπτέρων. Μιλώντας στο ITV News είπαν πώς τους λείπει ο «καλόκαρδος» γιος τους.

Ο Μιγκέλ είπε ότι ο Τζακ ήταν ο «καλύτερος φίλος» του και θυμήθηκε μια από τις τελευταίες τους συνομιλίες που είχαν, στα 22α γενέθλιά του, όταν ο Τζακ έστειλε μήνυμα στον πατέρα του λέγοντάς του: «Ευχαριστώ μπαμπά που έκανες τα γενέθλιά μου τα καλύτερα».

Δείτε εδώ το βίντεο με τους γονείς του 22χρονου

«Η σκέψη ότι αυτό είναι, δεν θα έχουμε ποτέ ξανά αυτή την επικοινωνία», είπε ο πατέρας του άτυχου νεαρού με τη σύζυγό του να προσθέτει: «…δεν γίνεται χειρότερο από αυτό».

Η μητέρα του θύματος είπε ότι πρέπει να υπερασπιστούν τον γιο τους τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να χρειάζεται. «Ξέρουμε ότι δεν είναι τόσο ανόητος», είπε προσθέτοντας «όλοι όσοι ήταν εκεί είπαν ότι δεν ήταν τίποτα τέτοιο». Από την πλευρά του, ο πατέρας σημείωσε ότι παρόλο που δεν βρισκόταν στην Αθήνα, φανταζόταν ότι το ατύχημα ήταν «βίαιο με κάθε τρόπο».

Ο οικογενειακός φίλος Ρόμπιν Στάντον -Γκλιβς που συνόδευσε τα αγόρια στο ταξίδι στην Ελλάδα είπε ότι οι ελληνικές αρχές χειρίστηκαν την κατάσταση «αποτρόπαια» και χαρακτήρισαν το ατύχημα «αποτρέψιμο».

Είπε ότι ο Τζακ θα ήταν ακόμα ζωντανός εάν είχαν εφαρμόσει καλύτερες διαδικασίες ασφαλείας, όπως να σβήσουν τους ρότορες πριν αποβιβαστούν ή να συνοδεύσουν τους επιβάτες μακριά από το ελικόπτερο, εάν είναι ακόμα σε λειτουργια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τόρι και ο Μιγκέλ αναζητούν απεγνωσμένα απαντήσεις, αλλά οι ελληνικές αρχές λένε ότι δεν θα σχολιάσουν όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα.

Οι πενθούντες γονείς του Τζακ περιμένουν τώρα τη δημοσίευση της επίσημης έκθεσης πριν αποφασίσουν ποια βήματα θα κάνουν στη συνέχεια. «Δεν θέλω όλα αυτά να μπουν κάτω από ένα χαλί, για να βεβαιωθώ ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί σε κανέναν άλλο γιατί είναι φρικτό», είπε η μητέρα του θύματος.

Recommended For You

About the Author: efoni