Το τελευταίο «αντίο» στον κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ, Στάθη Τσιτλακίδη

Στη θλίψη έχει βυθιστεί το χωριό Γρανίτης Δράμας, όπου σήμερα συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ.

Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία. Οι γονείς του 31χρονου έφτασαν συντετριμμένοι στον ιερό ναό, ενώ η σύντροφός του κρατούσε μια κοινή φωτογραφία τους στα χέρια.

Πτώση Φάντομ: Το τελευταίο «αντίο» στον Στάθη Τσιτλακίδη-1

Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ από νωρίς το πρωί έφτασαν στην εκκλησία δεκάδες στεφάνια από συγγενείς, φίλους και από τις στρατιωτικές αρχές.

Πτώση Φάντομ: Το τελευταίο «αντίο» στον Στάθη Τσιτλακίδη-2

Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού αποφάσισε να μοιράσει κουφέτα και λουλούδια σε όσους βρέθηκαν εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη.

«Ηρθε ο ήρωάς μας, είχες ακόμα πολλά να προσφέρεις στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά δυστυχώς έφυγες πολύ νωρίς», ανέφερε στον επικήδειό του συνάδελφός του, με έκδηλη συγκίνηση.

«Ποτέ δεν υπήρξες ένας απλός άνθρωπος. Ησουν πάντα ένας ήρωας. Τιμούμε την προσπάθεια κάποιου να καταφέρει το αδύνατο με κάθε κόστος. Μας έδειξες τον δρόμο, εδώ, στο ακριτικό Νευροκόπι. Απέδειξες ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες της πατρίδας μας. Έδειξες έμπρακτα την έννοια της φιλίας, της συντροφιάς και της οικογένειας» ανέφερε, από την πλευρά του, ο αδελφός του.

Της πομπής που μετέφερε τη σορό του άτυχου σμηναγού στον ιερό ναό Παμμεγιστών Ταξιαρχών, στον Γρανίτη Δράμας, προπορευόταν αξιωματικός – συνάδελφός του, που κρατούσε το ξίφος και το πηλήκιό του και ο οποίος τον Οκτώβριο θα γινόταν κουμπάρος στον γάμο του.

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, τιμώντας τους δύο ήρωες αεροπόρους, τους απέδωσε τον ανώτατο βαθμό της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ονομάζοντάς τους Αντιπτεράρχους.

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας, παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Αμυνας Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Η πρώτη πτήση των Φάντομ μετά το δυστύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, την Τετάρτη, μία ημέρα πριν από την κηδεία του συγκυβερνήτη Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο διοικητής της 338 Μοίρας «Αρης» πέταξε ξανά με Φάντομ, μαζί με το ζευγάρι του.

Οι μηχανικοί της Αεροπορίας έχουν κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και έχουν ελέγξει όλα τα διαθέσιμα Φάντομ για να διαπιστωθεί αν τυχόν υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Recommended For You

About the Author: efoni